Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γ. Καρατζαφέρης: «Έχουμε μπέσα και φιλότιμο, δεν χρειάζονται υπογραφές για τις δεσμεύσεις μας»


Τη στήριξή του στο νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο τεχνοκράτη που θα μπορούσε να βρίσκεται στο τιμόνι τη χώρας αυτόν τον καιρό.
Ωστόσο, σχολιάζοντας την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τη γραπτή δέσμευση, που οι Βρυξέλελς θέτουν ως όρο για την αποταμίευση της 6ης δόσης, ο κ. Καρατζαφέρης είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο πρωθυπουργό, ότι «στη γλώσσα μας υπάρχουν δύο λέξεις, υπάρχει μπέσα και φιλότιμο και ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που σας στηρίζουν έχουν και μπέσα και φιλότιμο, υπογραφή δεν χρειάζεται».
Επίσης απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό είπε πως: «Όταν το καραβάνι προχωράει και γαυγίζουν τα σκυλιά δεν σταματήσει, προχωράει πόσο μάλλον αν αυτά είναι πεκινουά και κανίς».
Σχετικά με το θέμα της ιθαγένειας επεσήμανε ότι συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ το χαρακτήρισε ως «πληγή» αφού ενθαρρύνει τους λαθρομετανάστες να έρθουν στη χώρας μας. Ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών, εκτιμώντας ότι ο ΛΑΟΣ θα είναι στη νέα κυβέρνηση με περισσότερα μέλη και θα το λύσει σε μία εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου