Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης


Την πρόθεσή της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση ξεκαθάρισε, κατά την τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Φώτης Κουβέλης.
«Δεν περιοριζόμαστε στο όχι, θα είμαστε εδώ με συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδικήσεις να συνεισφέρουμε προκειμένου να προωθηθούν εκείνες οι πολιτικές που θα οδηγούν την χώρα σε πορεία διεξόδου και θα στηρίζουν την ελληνική κοινωνία στο πλαίσιο πάντα του σταθερού στόχου της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Εξηγώντας τη θέση του για τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως αυτό που επιδιώχθηκε ήταν μια συμψηφιστική μεταβατική ρύθμιση, στο πλαίσιο ενός τμήματος του πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες απόψεις, με το δεδομένο ότι συνεχίζεται η ίδια πολιτική.
Πρόσθεσε, πως ο νέος πρωθυπουργός ως πρόσωπο έχει θετικό πρόσημο, καλείται όμως, να δράσει πάνω σε ένα συγκεκριμένο έδαφος που είναι υπονομευμένο και από τον τρόπο που κατέληξαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και από την σύνθεση της κυβέρνησης, κυρίως όμως από τον τρόπο που συνεχίζουν να λειτουργούν οι δύο βασικοί εταίροι της κυβέρνησης, ο ένας σαν να μην έφυγε κι ο άλλος σαν να μην ήρθε.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Κουβέλης έθεσε τους βασικούς πολιτικούς λόγους για τους οποίους σε συνδυασμό με την θεσμική ανακολουθία που υπήρξε θεμελιώνουν την αρνητική ψήφο στη νέα κυβέρνηση, μεταξύ αυτών: για το ποια μέτρα θα υπάρξουν για την στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, για τα ασφαλιστικά ταμεία, για το πώς θα γίνει η συμβολή του κράτους στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και για το αν ο τρόπος υλοποίησης της σύμβασης θα συνιστά βαριά εποπτεία της χώρας.
Καταλήγοντας, ο κ. Κουβέλης επισήμανε την «πρωταρχική ανάγκη» να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας γιατί μια κοινωνία διαλυμένη δεν μπορεί να βρει τρόπους διεξόδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου