Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Α. Σαμαράς: «Τι μεγαλύτερη δέσμευση μπορεί να δώσει ένα κόμμα από το να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία;»


Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την στήριξη του στον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παδήμου, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση αλλά για μια λύση ανάγκης με συγκεκριμένους στόχους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει τίποτε με το οποίο δεν θα συμφωνεί.
Ειδικότερα ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ανέφερε ότι: «Την αποστολή της νέας κυβέρνησης την έχουμε ορίσει σαφώς, να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, να προωθηθεί η ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου» και συμπλήρωσε πως «όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν την θητεία της την υπονομεύουν αυτήν την κυβέρνηση δεν την ευνοούν».
Σχετικά με την απαίτηση των εταίρων για προσωπική του δέσμευση προκειμένου να αποταμιευθεί η 6η δόση ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει την επιστολή και τόνισε ότι «οι αποφάσεις του κοινοβουλίου είναι που δεσμεύουν νομικά τη χώρα και όχι οι προσωπικές δηλώσεις» και πρόσθεσε πως: «Τι μεγαλύτερη δέσμευση μπορεί να δώσει ένα κόμμα από το να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία του Οκτωβρίου;».
Παράλληλα εκτίμησε ότι η ύφεση είναι ακόμη μεγαλύτερη από το 5,5% που ήταν η τελευταία αναθεώρηση, και εμποδίζει τη χώρα να πετύχει εκεί που στοχεύει.
Θέλουμε περισσότερο απ’ όλους να εξαλειφθεί το έλλειμμα (...) αλλά για να επιτευχθεί αυτό η οικονομία πρέπει να ανακάμψει ανέφερε.
Εκτίμησε δε ότι η οδύσσεια της Ελλάδας δεν θα έχει τελειώσει μετά από 9 χρόνια και πως το 2020 θα χρειαστούν και άλλα 20 χρόνια για να μειωθεί το χρέος. «Επί 1,5 χρόνο προειδοποιώ για αυτά που βλέπουμε σήμερα, ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθήθηκε ήταν λάθος» σημείωσε και τόνισε πως «δεν φταίει μόνο η κακή εφαρμογή του προγράμματος, αλλά και η κακή συνταγή».
Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι».
Τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των ταξί με πληθυσμιακά κριτήρια, όχι όμως στην δημιουργία καρτέλ. Πού τελειώνει η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και πού αρχίζει η δημιουργία καρτέλ;» διερωτήθηκε.
Επιπλέον χαρακτήρισε το νόμο για την ιθαγένεια «λάθος και επικίνδυνο», ωστόσο δεν προτίθεται να θέσει το συγκεκριμένο θέμα στην παρούσα κυβέρνηση, καθώς όπως είπε «εμείς θέλουμε η κυβέρνηση αυτή να πετύχει και όχι να δημιουργήσει προβλήματα αχρείαστα», ενώ διεμήνυσε την κατάργηση του νόμου αυτού από την κυβέρνηση ΝΔ.
Τέλος τάχθηκε υπέρ του φράκτη στον Έβρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου