Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Δηλώσεις Σταϊκούρα περί ανακολουθιών της Κυβέρνησης





Τρεις ανακολουθίες της Κυβέρνησης για την Οικονομία μέσα σε διάστημα δύο μηνών καταγγέλλει η ΝΔ. Με δήλωσή του σχετικά με την υστέρηση εσόδων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε:
1. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 22 Μαΐου: «Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι θα έχουμε υστέρηση στα έσοδα».

Αυτοδιάψευση από τον ίδιο στις 5 Αυγούστου: «Θα υπάρξουν
πιθανές, μικρές αρνητικές αποκλίσεις από τους στόχους».
2. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 5 Ιουλίου: «Πιστεύουμε ότι ο Ιούλιος θα είναι καλύτερος όσον αφορά στα έσοδα»
Διάψευση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: «Τον Ιούλιο,
για πρώτη φορά φέτος, διαπιστώνεται μείωση των εσόδων κατά
9% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009».
3. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 14 Ιουλίου: «Υπάρχει μια απόκλιση 350 εκατομμύρια ευρώ από το στόχο στα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού».
Αυτοδιάψευση: Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του
υπουργείου Οικονομικών, η Κυβέρνηση αποδέχεται ότι η
υστέρηση κατά το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους αγγίζει τα
1,3 δις ευρώ.

«Η κυβέρνηση του μνημονίου συνεχίζει την τακτική της επικοινωνιακής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης. Το οικονομικό επιτελείο της συνεχώς αυτοδιαψεύδεται. Η πραγματικότητα της οικονομίας διαψεύδει συνεχώς τις επιθυμίες της κυβέρνησης», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος διαπιστώνει ότι «κατά το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, η υστέρηση των εσόδων του Δημοσίου έναντι των στόχων είναι σημαντική και διευρυνόμενο». Η κυβέρνηση, συνεχίζει, «μπορεί να αισιοδοξεί ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, θα τα καταφέρει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, αφού φρόντισε να ‘κατασκευάσει’ χαμηλή βάση σύγκρισης και να διαμορφώσει τις συνθήκες προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης. Όμως, με ‘τερτίπια’ δεν αντιμετωπίζεται η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση. Απαιτείται αλλαγή πορείας», διευκρίνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, διευκρινίζοντας: «Λύση στο πρόβλημα δεν δίνει ούτε ο παλαιός ‘τρίτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό’ που μας οδήγησε στα αδιέξοδα ούτε φυσικά και ο νέος ‘τέταρτος δρόμος προς το σοσιαλισμό του μνημονίου’ του κ. Παπανδρέου. Λύση δίνει η στρατηγική και το μίγμα των πολιτικών της ΝΔ».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Η πτώση του τουριστικού συναλλάγματος, των ξένων επενδύσεων και του τζίρου των καταστημάτων δείχνει ότι η ύφεση θα γίνει πιο βαθιά και θα είναι, δυστυχώς, παρατεταμένη. Το κυνήγι των εσόδων κινδυνεύει να αποδειχθεί χαμένη υπόθεση, αν δεν υπάρξουν εδώ και τώρα μέτρα για την ανάπτυξη και για την τόνωση της αγοράς», τόνισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου