Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Απάνθρωπη επέμβαση αφαίρεσης φωνητικών χορδών.. επιτέλους απαγορεύτηκε!


Αποτροπιασμός και οργή! Μόνο αυτές οι δύο λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν την εγχείρηση στην οποία υπέβαλαν, σκύλους και γάτες, οι υποτιθέμενοι φιλόζωοι «κτηνίατροι» στις ΗΠΑ.
Οι ακόμα πιο υποτιθέμενοι φιλόζωοι ιδιοκτήτες των ζώων, ζητούσαν από τους κτηνιάτρους να υποβάλουν τα κατοικίδια τους σε επέμβαση αφαίρεσης των φωνητικών χορδών.
Τόσο πολύ φαίνεται πως τους ενοχλούσε τo γάβγισμα ή το νιαούρισμα, που η μόνη λύση που βρήκαν ήταν να αφαιρέσουν στα ζώα τις φωνητικές τους χορδές.

Η εν λόγω επέμβαση προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων από φιλοζωικά σωματεία και φιλανθρωπικές οργανώσεις και δήλωναν πως το να αφαιρείς από ένα ζώο τη «φωνή» του είναι ακριβώς το ίδιο με το να αφαιρείς από έναν άνθρωπο την ικανότητα να μιλήσει.
Φαίνεται όμως πως οι διαμαρτυρίες των Σωματείων έπιασαν τόπο, αφού για πρώτη φορά στις ΗΠΑ η βάναυση αυτή επέμβαση απαγορεύτηκε βάσει νόμου. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα www.neasbeast.gr.
Συγκεκριμένα, μετά την επιβολή του νόμου όποιος ιδιοκτήτης υποβάλλει το κατοικίδιο του σε επέμβαση αφαίρεσης των φωνητικών του χορδών χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος, θα βρίσκεται αντιμέτωπος έως και με πέντε χρόνια φυλάκισης.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν την επέμβαση και ισχυρίζονται πως αν εφαρμοστεί ο νέος νόμος οι μάντρες θα γεμίσουν με αδέσποτα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν θα επιθυμούν να τα κρατήσουν, καθώς θα τους ενοχλεί το γάβγισμα ή το νιαούρισμά τους.
Φαίνεται πως υπάρχουν τελικά πολλοί «άνθρωποι» που δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως τα κατοικίδια τους είναι ζωντανά πλασματάκια και όχι διακοσμητικά αντικείμενα.
Το μόνο που ζητούν είναι αγάπη και φροντίδα. Αν δεν μπορούμε να τους τα δώσουμε, καλύτερα να μένουμε χωρίς κατοικίδια!
Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν τους αξίζουν…

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?pid=276851&id=100000083350552&subject=164571160744&ref=mf


http://www.facebook.com/profile.php?id=1526991320#!/group.php?gid=164571160744&ref=mf

θαυμαστε ωραιες φωτο...πρεπει επειγοντος να κλεισει το γκρουπακι

Δημοσίευση σχολίου