Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ένα πρότυπο κυνοκομείο "γεννιέται" στη Κατερίνη


Τελικά υπάρχουν κάποιοι που νοιάζονται πραγματικά και προσπαθούν να παράγουν έργο. Ο λόγος για τον δήμο Κατερίνης, ο οποίος σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο «Ελπίδα και Στοργή» δίνουν πραγματικό αγώνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στην ευρύτερη περιοχή.
Το σπουδαίο αυτό έργο που προσφέρουν ο δήμος και το Σωματείο, «τράβηξε την προσοχή» και ενός Φιλοζωικού Σωματείου του εξωτερικού και συγκεκριμένα ενός Σωματείου από το Τιρόλο της Αυστρίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του εν λόγω Σωματείου κ. Peter Kahr, επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη την Κατερίνη και απέμεινε τα εύσημα στο δήμο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στον τομέα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων.
Ο κ. Kahr συναντήθηκε επίσης και με τον αναπληρωτή Δήμαρχο και πρόεδρο της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής και υπεύθυνου για τη λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου κ. Ζήνωνα Σατραμέζη, και την πρόεδρο του Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» κ. Μαρία Χάρλαν.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί, μέσω των δυο σωματείων, μια άριστη σχέση συνεργασίας, χάρις στην οποία περισσότερα από 40 αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνταν στο κυνοκομείο της Κατερίνης «υιοθετήθηκαν» από Αυστριακούς φιλόζωους.
Επιπλέον, ο κ. Σατραζέμης προανήγγειλε την δημιουργία του νέου δημοτικού κυνοκομείου του οποίου η λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα, καθιστώντας την Κατερίνη μια από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης των ζώων, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους.
Ολοκληρώνοντας, οι δυο πλευρές έδωσαν υπόσχεση, να κρατήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και να συνεχίσουν να συνεργάζονται με μοναδικό, κοινό σκοπό την φροντίδα και την περίθαλψη των μικρών τετράποδων φίλων μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου