Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Το iPad... ζεσταίνεται


Φαίνεται πως η δημοφιλής συσκευή της Apple ανεβάζει θερμοκρασίες και "μπαίνει" σε thermal standby όταν την χρησιμοποιείς σε εξωτερικούς χώρους με ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με την θήκη που προσφέρει η εταιρεία. Σύμφωνα με αναφορές χρηστών σε διάφορα blogs το iPad μπήκε σε κατάσταση αναμονής μετά από λίγη ώρα χρήσης σε εξωτερικό χώρο με ηλιοφάνεια.
Η Apple αναφέρει στις οδηγίες χρήσης οτι η μέγιστη θερμοκρασία χρήσης του iPad είναι35º C / 95º F και σημειώνει οτι υπάρχει πιθανότητα ο χρήστης να δει στην συσκευή την ειδοποίηση "thermal standby" σε περιπτώσεις όπως απευθείας έκθεση στον ήλιο για αρκετή ώρα, ή κατά την διάρκεια λειτουργίας συγκεκριμένων εφαρμογών όπως την χρήση του GPS στο αυτοκίνητο σε μια ηλιόλουστη μέρα κλπ. 
Πιθανότατα στο πρώτο firmware update ή στην επόμενη γενιά του iPad να διορθώσουν το θέμα της θερμοκρασίας. Δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα και accessories  που θα κρατούν "δροσερό" και σε λειτουργία το iPad ακόμα και στην... παραλία. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...γιαυτό χρειάζεται ψυχραιμία και όχι να τρέχουμε σαν τα αμερικανάκια, σωστά?

Επιτρέψτε μου κ μια παρατήρηρη: διαφωνώ με τη γραφή της λέξης "ζεστένεται", την προτιμώ "ζεσταίνεται", αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινάω... γράφοντας πως και iphone εχω και imac και θεωρώ πως είναι κορυφαία.

Eίδα ασφαλώς και το ipad , απο κοντά. Εδώ, Ελλάδα. Ηρθε χθες το μεσημέρι σε πολυκατάστημα (δεν λεω όνομα για να μην κατηγορηθώ για εμμεση διαφήμιση) αλλά τι να σας πω... σαν μεγάλο iphone είναι κ χωρίς ναναι κινητό!!!

Για ηλεκτρονική κορνίζα μια χαρά κάνει, για τη χρήση που το παρουσιάζουν δεν λέει απολύτως τίποτα, το πληκτρολόγιο δεν είναι καθόλου λειτουργικό κ το σπουδαιότερο, για μένα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΥΡΑ USB...

Aυτό θεωρώ ότι ειναι ένα απο τα μεγαλύτερα μειονέκτηματά του. Ισως το άφησαν για την επόμενη εκδοση,το συνηθίζει αυτό η apple...

Δημοσίευση σχολίου