Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ουρές στην Αμερική για το iPad


Άκρως επιτυχημένη κρίνεται από τους υπεύθυνους της εταιρείας, η πρεμιέρα της νέας συσκευής της Apple του iPad, η οποία φιλοδοξεί να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα.



Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple την περασμένη Δευτέρα, οι συνολικές πωλήσεις του iPad το Μεγάλο Σάββατο, την πρώτη ημέρα δηλαδή της διάθεσής του στην αμερικανική αγορά, έφτασαν τις 300.000, ξεπερνώντας έτσι αρκετά τις αρχικές εκτιμήσεις.

Στα στοιχεία για τις πωλήσεις του Μεγάλου Σαββάτου συμπεριλαμβάνονται τόσο οι πωλήσεις όσο και οι παραδόσεις παραγγελιών, ενώ τα στοιχεία για τις πωλήσεις της Κυριακής του Πάσχα, όπου πολλά καταστήματα στις ΗΠΑ παρέμειναν ανοιχτά, δεν έχουν υπολογιστεί ακόμα.
.
Την ίδια στιγμή, οι χρήστες, που προχώρησαν σε αγορά της νέας συσκευής, «κατέβασαν» επίσης σχεδόν ένα εκατομμύριο εφαρμογές για αυτή από το App Store και πάνω από 250.000 ηλεκτρονικά βιβλία από το iBookstore, μόνο την πρώτη ημέρα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την Apple, ο μέσος χρήστης το περασμένο Σάββατο «κατέβασε» περίπου τρεις application για το iPad και ένα ebook.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, άγνωστο παραμένει ακόμα το εάν οι πωλήσεις της συσκευής θα συνεχίσουν να είναι υψηλές ή εάν οι μεγάλοι αριθμοί του Μεγάλου Σαββάτου οφείλονται κυρίως σε όσους «φανατικούς» της Apple περίμεναν τόσους μήνες τη διάθεση του ipad στην αγορά. Ενδεικτικό είναι το ότι, παρόλο που ο αριθμός των πωλήσεων του ipad είναι εντυπωσιακός, τα iPhone 3G και 3GS –επίσης της Apple- είχαν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις τις τρεις πρώτες μέρες κυκλοφορίας τους. Μάλιστα, το πρώτο iPhone πούλησε 1 εκατομμύριο μέσα σε 74 μέρες. Πάντως, οι οικονομικοί αναλυτές υπολογίζουν πως θα πουληθούν περίπου 5 εκατομμύρια ipad τους πρώτους 12 μήνες.

Πριν από τα τέλη Απριλίου, το iPad, μετά την αμερικάνικη πρεμιέρα του, αναμένεται να εμφανιστεί στα καταστήματα οκτώ ακόμα αγορών -Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Βρετανία. Όσον αφορά στην Ελλάδα, αυτή περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες χώρες, όπου το iPad θα φτάσει «αργότερα φέτος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η αμερικανική εταιρεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου