Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Περπατάς αλλά... πετάς;



Περνάς από μια βιτρίνα όπου δεσπόζουν τα εξαιρετικά ψηλοτάκουνα παπούτσια που είναι φέτος στη μόδα. Τα θαυμάζεις και φαντάζεσαι να τα φοράς με το αγαπημένο σου φόρεμα, δίνοντας του με αυτόν τον τρόπο ένα ξεχωριστό στιλ. Μπορεί να μην είσαι σίγουρη για τον αν μπορείς να ισορροπήσεις πάνω σε αυτά τα τετραώροφα αριστουργήματα, ωστόσο αποφασίζεις να κάνεις μια προσπάθεια! Και καλά θα κάνεις… όμως πρέπει να θυμάσαι ότι τα παπούτσια πέρα από καλαίσθητα θα πρέπει να είναι και κατάλληλα για τα πόδια σου!
Μεγάλο ποσοστό γυναικών υποφέρουν από πόνους στο
πέλμα, κακώσεις και δυσμορφίες στα πόδια ( μεταξύ των οποίων το
γνωστό κότσι) εξαιτίας κακής επιλογής και χρήσης παπουτσιών. Μπορούμε να
πούμε ότι οι γόβες, οι μπαλαρίνες και γενικά σε όσα υποδήματα «στριμώχνονται» τα δάκτυλά, ανήκουν στην ομάδα «υψηλού κινδύνου». Αντίθετα, οι χαμηλές μπότες και τα αθλητικά ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείς μπροστά από το παπούτσι των ονείρων σου… λάβε υπόψη σου τα παρακάτω πριν το αγοράσεις!





· Είναι φτιαγμένο από μαλακό δέρμα;

Αν όχι, τότε τα δάκτυλα σου θα πιέζονται με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί καλά το αίμα και τα πόδια σου θα πρήζονται.

· Μήπως είναι πολύ ψηλό για καθημερινή χρήση;

Δεν χρειάζεται να «κόβεις» χιλιόμετρα με τις γόβες στιλέτο! Στην καθημερινότητά σου μπορείς να φοράς μετρίου «αναστήματος» τακούνια αρκεί βέβαια να είναι… chic

· Είναι το σωστό νούμερο;

Είναι γνωστό ότι τα ψηλά παπούτσια και ειδικά τα πέδιλα πρέπει να είναι ακριβώς το νούμερο σου αλλιώς θα είσαι από εκείνες τις κυρίες που το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού έχει «δραπετεύσει» και «σέρνεται» στο πεζοδρόμιο! Οι μπότες και τα αθλητικά ωστόσο καλό είναι να είναι μισό νούμερο μεγαλύτερα ώστε να μπορείς να φοράς τις αγαπημένες σου «χοντρές» καλτσούλες!

TIP

Μην αγοράζεις ποτέ παπούτσια το πρωί που τα πόδια σου είναι ξεκούραστα! Σε αυτή την περίπτωση όλα τα παπούτσια σου φαίνονται άνετα και θα πέσεις στην παγίδα της «ξεκούραστης» γόβας που μετά από μερικές ώρες θα γίνει ο «δολοφόνος» των ποδιών σου.

· Μήπως δεν δοκιμάζεις και τα δύο παπούτσια;

Μεγάλο λάθος! Πάντα πρέπει να δοκιμάζεις και τα δύο παπούτσια και αυτό γιατί μόνο έτσι θα καταλάβεις αν είναι πραγματικά άνετα και σταθερά στο περπάτημα. Επιπλέον, αφιέρωσε λίγο χρόνο και κάνε ένα… «test drive»! Κάνε μερικές βόλτες μέσα στο κατάστημα, προσπάθησε να κουνήσεις τα δάκτυλά σου για να βεβαιωθείς ότι δεν τα έχεις «σφηνώσει» μέσα στις, κατά τα άλλα υπέροχες, peep toe και τέλος… θαύμασέ τα μπροστά στον καθρέφτη (αυτό για να ικανοποιήσεις την ματαιοδοξία σου και μόνο).

Επιπλέον, στην αγορά πλέον κυκλοφορούν πολλών ειδών πάτοι για υποδήματα που μπορούν να σου «λύσουν τα πόδια». Δεν έχεις παρά να επισκεφτείς ένα κατάστημα και να ενημερωθείς…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου