Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Συνελήφθησαν οι διαχειριστές του www.gamato.info


Τους διαχειριστές του μεγαλύτερου torrent site στην Ελλάδα συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 11 ατόμων σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη, ενώ έξι από αυτούς συνελήφθησαν.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ένας επιχειρηματίας, ένας στρατιωτικός της αεροπορίας που υπηρετεί στη Βόρεια Ελλάδα, ένας μουσικός και ένας ζαχαροπλάστης και όλοι τους κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στη διαχείριση του www.gamato.info μέσω του οποίου διαμοίραζαν παράνομο ψηφιακό υλικό.



Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις καθώς ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών κομματιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α.
Συνολικά, κατασχέθηκαν 27 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 604 οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.
Η αστυνομική επιχείρηση έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων δημιουργών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και τον διαμοιρασμό υλικού χωρίς την άδεια των δημιουργών.


Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από διεθνή εταιρεία ερευνών η Ελλάδα καταλαμβάνει την 3η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην πειρατεία. Προηγείται η Ρουμανία με ποσοστό 66% και η Βουλγαρία με 57%. Οι οικονομικές απώλειες για την Ελλάδα ανέρχονται σε 171 εκατομμύρια ευρώ μόνο για παράνομο λογισμικό, ενώ αν προστεθούν και τα πνευματικά δικαιώματα από τις κινηματογραφικές ταινίες, μουσικά τραγούδια, παιχνίδια κ.α συνολικά οι απώλειες τα τελευταία 7 έτη πλησιάζουν το1δις ευρω!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου