Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η γνώμη του ειδικού...

Σύμφωνα με το δερματολόγο-αφροδισιολόγο κ. Δημήτρη Καπετανάκη η διατροφή δεν είναι δυνατόν να θεραπεύσει τυχόν δερματολογικά προβλήματα, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε το πρόσωπό σας δροσερό και νεανικό.
«Μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας σε όλα τα επίπεδα ενώ παράλληλα μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση της καλής εικόνας της επιδερμίδας μας. Η διατροφή αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει καλές πρωτεΐνες, ψάρια, άσπρο κρέας αλλά και χαμηλή πρόσληψη «κακών» λιπαρών και υδατανθράκων» δήλωσε στον «Α.Τ» ο κ. Καπετανάκης.


Επιπλέον όπως επεσήμανε, τελευταίες έρευνες που έλαβαν χώρα στην Αμερική, έδειξαν ότι το ελαγικό οξύ που περιέχεται στα μούρα και στα ρόδια προλαμβάνει τη καταστροφή του κολλαγόνου που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία (UVB) και η οποία είναι υπεύθυνη για την φωτογήρανση.
Ακόμα έχει αποδειχτεί ότι για την πρόληψη της φωτογήρανσης σημαντικό ρόλο παίζει η βιταμίνη C και λινολεϊκό οξύ σε συνδυασμό με την μειωμένη πρόσληψη λιπαρών οξέων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου