Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τα μυστικά της ομορφιάς στο πιάτο σας...


Η ομορφιά του δέρματος σας πηγάζει από το «πιάτο» σας! Είναι γνωστό σε όλους ότι η σωστή διατροφή ενισχύει τον οργανισμό και συμβάλλει στην καλή υγεία Ωστόσο οι περισσότεροι αγνοούν πως παίζει καθοριστικό ρόλο και στην εμφάνισή. Το πόσο λαμπερό και σφριγηλό είναι το δέρμα σας εξαρτάται κατά βάση από αυτά που τρώτε και όχι από τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε καθώς η δράση τους είναι κυρίως υποστηρικτική!

Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι η σωστή διατροφή, που βοηθά το δέρμα να διατηρείται «φρέσκο», είναι η Μεσογειακή. Φρούτα, λαχανικά, ψάρια και λευκό κυρίως κρέας είναι οι βασικοί πυλώνες ενός σωστού διαιτολογίου. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστούν οι επιστήμονες σε όσους επιλέγουν τις χημικές δίαιτες καθώς η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά των δερματοπαθειών.
Επιπλέον, να έχετε υπόψιν σας ότι στην προσπάθεια σας να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά λαμβάνοντας πολύ λίγες θερμίδες, αποδυναμώνετε τον οργανισμό σας και αυξάνετε τις πιθανότητες να εμφανιστούν λοιμώξεις του δέρματος όπως η ακμή!
Να θυμάστε λοιπόν ότι είναι στο χέρι σας ή καλύτερα στο… πιάτο σας να διατηρήσετε νεανικότητά σας. Επιλέξτε τα σωστά φαγητά και αποφύγετε (ή τουλάχιστον αναβάλετε ) την επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό.



Πες ναι στις παρακάτω τροφές και δε θα χάσεις…


Καρότα, σπανάκι και μπρόκολο!Τα λαχανικά αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία με αποτέλεσμα να μας χαρίζουν ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα καθώς βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων και την παραγωγή ελαστίνης! Αν λοιπόν θέλετε να διατηρήσετε το πρόσωπό σας αλαβάστρινο … θα πρέπει να βάλετε τα λαχανικά στη διατροφή σας!

Εσπεριδοειδή, φραγκοστάφυλα και φράουλεςΑποτελούν πλούσιες πηγές βιταμινών συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην διατήρηση της καλής ποιότητας του δέρματος. Επιπλέον, οι βιταμίνες C και E που εμπεριέχονται στα παραπάνω φρούτα είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά ενώ παράλληλα περιορίζουν τις αρνητικές επιδράσεις της UVB ακτινοβολίας.

Σολωμός, τόνος και γαρίδες
Περιέχουν τα απαραίτητα για την επιδερμίδα σας ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία προστατεύουν το δέρμα από ξηρότητα και ατροφία που σταδιακά οδηγούν στην γήρανσή του. Επιπλέον, το ισχυρό αντιοξειδωτικό σελήνιο που συναντάται στα ψάρια και τα θαλασσινά προστατεύει από τις υπεριώδης ακτινοβολίες ενώ υπάρχει και η άποψη ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Ξηροί καρποίΕίναι το ιδανικό σνακ καθώς είναι μια τροφή πλούσια σε ακόρεστα λίπη, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες αλλά και πολλές… θερμίδες!
Ενδεικτικά δυο χούφτες στραγάλια μπορούν να αντικαταστήσουν ένα γεύμα ενώ τα φουντούκια περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα που δρουν ως αντιφλεγμονώδη.

Πουλερικά

Το προσφιλές αυτό φαγητό αποδεικνύεται σύμμαχος σας στην απόκτηση λαμπερής επιδερμίδας καθώς περιέχει ψευδάργυρο ο οποίος συμβάλει σημαντικά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Εκτός από αυτό όμως μας προστατεύει και από το να εμφανίσουμε συμπτώματα ακμής.

ΝερόΜην ξεχνάτε να καταναλώνετε 8 με 10 ποτήρια νερό ημερησίως! Να θυμάστε ότι η υγεία του δέρματός σας εξαρτάται από τη σωστή ενυδάτωση του ! Αντίθετα η έλλειψη νερού προκαλεί αφυδάτωση του δέρματος ,τραχύτητα, ξηρότητα, καταστροφή των στοιβάδων του με αποτέλεσμα να χάνει τη λάμψη του και φαίνεται γηρασμένο.



  • Και μην ξεχνάτε ότι το τσιγάρο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «εχθρούς» για την επιδερμίδα σας. Το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για την πρόωρη γήρανση καθώς αφυδατώνει το δέρμα και συμβάλλει στην εμφάνιση ρυτίδων, κυρίως σε περιοχές γύρω από τα μάτια και το στόμα. Αν θέλετε λοιπόν ο χρόνος που περνά να μην αφήνει τα σημάδια του στην επιδερμίδα σας, τότε θα πρέπει να απαρνηθείτε την αγαπημένη σας αλλά συνάμα «καταστροφική» συνήθεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου