Πολλοί θεωρούν την χορτοφαγία στάση ζωής, άλλοι την ακολουθούν πιστά γιατί τους το «επιτάσσει» η θρησκεία τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που «γίνονται» χορτοφάγοι γιατί απλά ακόμα και η χορτοφαγία αποτελεί μια τάση… της μόδας. Όπως και να χει η λόγοι που κάποιοι επιλέγουν αυτό το μοντέλο διατροφής ποικίλλουν και αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να γίνεται με το σωστό τρόπο. Συνδυάζοντας δηλαδή την γνώση και την ισορροπία. Σύμφωνα με την ψυχολόγο κ. Τίνα Γιάκα, πριν από μερικά χρόνια, σε πολλά μέρη του κόσμου η χορτοφαγία ήταν θέμα οικονομικής φύσεως. Το κρέας κόστιζε, και κοστίζει, πολύ περισσότερο από το ότι τα φασόλια ή το ρύζι και έτσι αποτελούσε είδος πολυτελείας. Σήμερα η χορτοφαγία είναι θέμα θρησκευτικών πεποιθήσεων, γονεϊκών προτύπων ή απλώς θέμα υγείας. Επιπλέον πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν την χορτοφαγία από λύπη προς τα ζώα ή από σεβασμό προς το περιβάλλον. Στην εποχή μας όλο και περισσότεροι έφηβοι επιλέγουν να μην τρώνε κρέας, πουλερικά ή ψάρι και να γίνονται χορτοφάγοι. Είτε γιατί θέλουν να προσέξουν περισσότερο το σώμα και την εμφάνισή τους είτε γιατί απλά είναι στην μόδα και αυτό κάνουν οι περισσότεροι συνομήλικοι τους. Ωστόσο θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. Εν κατακλείδι, η χορτοφαγία, μπορεί να αποτελέσει μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή και γνώση. Και αν επιλέξουμε να την ακολουθήσουμε, καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε πρώτα κάποιον ειδικό, ο οποίος να μας καθοδηγήσει για το τι θα πρέπει να προσέξουμε αλλά και για το πώς θα μπορούμε μέσα από αυτό το μοντέλο διατροφής να τρεφόμαστε συγχρόνως σωστά και υγιεινά.
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου