Είναι γνωστό σε όλους πως πρέπει να πλένουμε επιμελώς τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας λόγω της χρήσης φυτοφαρμάκων. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι στην ομάδα «υψηλού κινδύνου» ανήκουν τα λεγόμενα «εκτός εποχής» για αυτό καλό είναι να μη τα επιλέγουμε. Επιπλέον, για να είμαστε πιο σίγουροι για ότι καταναλώνουμε, προτείνεται να αφαιρείται η φλούδα σε όσα φρούτα αυτό είναι δυνατό. Βασικός κανόνας στο πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών είναι να τα αφήνουμε αρκετή ώρα κάτω από τρεχούμενο νερό.
Αντίθετα το μούλιασμα που συνηθίζουν ορισμένοι δεν συνιστάται καθώς αλλοιώνονται τα θρεπτικά τους συστατικά. Τα σκληρά λαχανικά και φρούτα όπως καρότα και μήλα μπορούμε να τα πλένουμε με βουρτσάκι και πράσινο σαπούνι. Τέλος να θυμάστε ότι σε όποιο από αυτά υπάρχει κοτσάνι θα πρέπει να το αφαιρείτε και να πλένετε προσεχτικά τη περιοχή γιατί εκεί μπορεί να υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Αντίθετα το μούλιασμα που συνηθίζουν ορισμένοι δεν συνιστάται καθώς αλλοιώνονται τα θρεπτικά τους συστατικά. Τα σκληρά λαχανικά και φρούτα όπως καρότα και μήλα μπορούμε να τα πλένουμε με βουρτσάκι και πράσινο σαπούνι. Τέλος να θυμάστε ότι σε όποιο από αυτά υπάρχει κοτσάνι θα πρέπει να το αφαιρείτε και να πλένετε προσεχτικά τη περιοχή γιατί εκεί μπορεί να υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου