Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

ΠΝΟ: «Οχι» σε οποιαδήποτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα


Την πλήρη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ .

Επίσης, επαναβεβαιώνει την κάθετη αντίθεσή της στην ακολουθούμενη πρακτική έκδοσης ειδικών συνθέσεων στα πλοία και ζητά να σταματήσει η παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ναυτεργατών από μεγάλη μερίδα εφοπλιστικών εταιρειών.

Το προεδρείο της ΠΝΟ θα έχει αύριο στις 11 το πρωί συνάντηση στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο υφυπουργός, αναφερόμενος σήμερα στη διακομματική επιτροπή για την ακτοπλοία, είπε, ότι έως τώρα έχουν ακουστεί οι προτάσεις των ακτοπλόων και αύριο αφού ακουστούν και οι θέσεις των ναυτεργατών, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική πρόταση.

«Κοινή πεποίθηση και των τριών κομμάτων είναι, ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο στην ακτοπλοϊα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου