Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας


Συλλαλητήρια και εκδηλώσεις μνήμης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιούνται σήμερα, Τρίτη, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο κύριος όγκος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας -2.000 άτομα σύμφωνα με την Αστυνομία- βρίσκεται στα Προπύλαια.

Μια μικρή ομάδα νεαρών -οι περισσότεροι εξ' αυτών μαθητές- προκάλεσαν επεισόδια μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μετά από παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Άλλοι διαδηλωτές, ενώ αποχωρούσαν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τα Προπύλαια έβαλαν φωτιά σε καρέκλες έξω από κατάστημα ταχυφαγείας (fast-food).

Στις 14.05, οπότε και ξεκίνησε η ένταση, ομάδα μαθητών άρχισε να πετάει πέτρες, νεράτζια και μια μολότοφ κατά των αστυνομικών έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικοί κρατούν παθητική στάση, χωρίς να προβαίνουν σε χρήση χημικών.

Αρκετά νωρίτερα μαθητές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από τα αστυνομικά τμήματα Πατησίων, Χαλανδρίου, πετώντας πέτρες και νεράτζια.

Για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αντιεξουσιαστών.

Κλειστοί είναι οι σταθμοί Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.

Επίσης, κλειστές είναι οι: Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας από Ξενοφώντος, Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου