Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Επιτυχίες Λιμενικού Σώματος κατά της διαφθοράς

Την ευαρέσκεια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη «δέχθηκε» το Λιμενικό Σώμα, στο πρόσωπο του Αρχηγού του Αντιναυάρχου, Αθανάσιου Σούλη για τις διαρκείς επιτυχίες που καταγράφει στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε περίπου 14 μήνες οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 2.666.158 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, 15 φορτηγά πλοία, 27 φορτηγά και ημιφορτηγά, 14 ΙΧ και συνέλαβαν 243 άτομα τα οποία εμπλέκονταν σε υποθέσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, από τις οποίες το ύψος της ζημίας για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 84.140.514,81 ευρώ, ως διαφυγόντες δασμοί.

Παράλληλα στο «μέτωπο» της καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών, κατασχέθηκαν τρία δεξαμενόπλοια και ποσότητες 191,51 τόνων πετρελαιοειδών.

Ακόμη στην μάχη κατά τη διαφθοράς η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΛΣ, στο πλαίσιο διακλαδικής συνεργασίας με την υπηρεσία αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, συμμετείχε σε επιχειρήσεις που απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα.

Μεταξύ αυτών η εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα κατά την οποία συνελήφθης και δύο βαθμοφόροι του Λ.Σ. ενώ σε άλλη επιχείρηση για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων κατά την οποία εξαρθρώθηκαν τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, συνελήφθησαν και πέντε Λιμενικοί εκ των οποίων και ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί.

Τέλος ανάμεσα στις επιτυχίες του ΛΣ καταγράφεται και η υπόθεση με το τοπικό γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα, ο εκπρόσωπος του οποίου φέρεται ότι προμήθευε με «πλαστά» πιστοποιητικά τουριστικά σκάφη.

«Πρέπει να είναι αποφασιστική η απάντηση σε όλους όσους συνεχίζουν τις έκνομες δραστηριότητες και τον παράνομο πλουτισμό. Σε μια εποχή που ολόκληρος ο λαός κάνει θυσίες και συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία και καμία ευνοϊκή μεταχείριση όποιων κι αν αφορά. Να μην χαριστείτε σε κανέναν» είπε ο κ.Χρήστος Παπουτσής στον Αρχηγό του ΛΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου