Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Κομισιόν: Θα πάρει πολύ χρόνο η απομείωση του ελληνικού χρέους

Την πεποίθηση ότι η διαδικασία για την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% (PSI) θα διαρκέσει εβδομάδες, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα ότι οι συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων έχει ήδη φτάσει το 70% με 80%, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προδικάσει το αποτέλεσμα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Νταλάρα είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για να κάνει τέτοιου είδους εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τον Α. Αλταφάζ, το PSI είναι μια περίπλοκη διαδικασία στην οποία εμπλέκονται πολλά ενδιαφερόμενα μέρη και εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για εβδομάδες. Ανέφερε, επίσης, ότι στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τις τράπεζες για το PSI, η Επιτροπή συμμετέχει μόνο με την ιδιότητα του παρατηρητή, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τηρούνται όλες οι πτυχές της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή δεν είναι αρμόδια για να καθορίσει την τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας, σημείωσε, ωστόσο ότι όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, τόσο το καλύτερο.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί. Όμως θα πάρει χρόνο» , κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου