Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ε.Βενιζέλος: «Αλλάξαμε σελίδα στον πολιτικό πολιτισμό της χώρας»

Κατά την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συναδέρφους του, καθώς όπως είπε «δεχτήκατε να αναλάβετε αυτά τα δύσκολα αλλά και ελπιδοφόρα καθήκοντα και γιατί μας τιμήσατε με την πρότασή σας να μετάσχουμε στην κυβέρνηση αυτή». Παράλληλα, τόνισε ότι η συσσωρευμένη στην ελληνική κοινωνία ανασφάλεια, πικρία και δυσπιστία, που αποτελεί ένα υπόστρωμα εκρηκτικό, μπορεί να λειτουργήσει και ως μια πολύ θετική δύναμη αναγέννησης των προσδοκιών και των ελπίδων.
«Με την συμφωνία των τριών κομμάτων» υπογράμμισε ο υπουργός «υπάρχει μια αλλαγή σελίδας στον πολιτικό πολιτισμό της χώρας και έχει συντελεστεί μια αλλαγή ιστορικού χαρακτήρα».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επόμενες κρίσιμες μέρες, οι οποίες όπως είπε είναι απαιτητικές και πυκνές. «Πρέπει να παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις και να παρασχεθεί η πανηγυρική ψήφος εμπιστοσύνης με την υπερπλειοψηφία που διαθέτει η παρούσα κυβέρνηση στη Βουλή. Αυτό είναι το εύκολο» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Πρέπει ταυτόχρονα να προετοιμαστεί και να κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2012 και αυτό πρέπει να γίνει ει δυνατόν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Άρα, πρέπει το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει συζητήσει και να έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό και να έχουν γίνει ταχύρρυθμες συνεννοήσεις του Υπουργείου Οικονομικών με όλα τα κόμματα για τα σημεία του προϋπολογισμού που τους ενδιαφέρουν, ιδίως για το σκέλος των δημοσίων δαπανών».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βενίζελος άμεσα θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθέτημα το οποίο αφορά τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, την παροχή εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες, το οποίο καθυστερεί και το οποίο κατεπείγει, ενώ πρέπει να γίνουν και όσα προαπαιτούνται για την έκτη δόση, ώστε να μπορέσει το EUROGROUP έστω με τηλεφωνική διάσκεψη στις 17 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση.
Τέλος επεσήμανε ότι «όπου χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις Διυπουργικών Επιτροπών και ιδίως της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων επίσης θα σας έρθουν δια περιφοράς να υπογράψετε τα σχετικά κείμενα. Εάν υπάρχει κάποιο θέμα που οποιοσδήποτε από εσάς το θεωρεί σοβαρό, θα κάνουμε και κανονική συνεδρίαση για να τα αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου