Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Ένα βήμα πριν τον μηχανισμό στήριξης και η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με σκοπό την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να συναφθεί στις αρχές του επόμενου έτους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

"Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταλήξει σε μία νέα συμφωνία, μία συμφωνία η οποία θα συμβάλει στην ουγγρική οικονομική ανάπτυξη" ανέφερε το υπουργείο.

Η ετήσια αποστολή του ΔΝΤ είναι σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, αλλά όπως σημειώνει το ίδρυμα δεν έχει την εξουσία να διαπραγματευτεί ένα νέο δάνειο.

"Μια νέα αντιπροσωπεία θα φτάσει στη Βουδαπέστη και πάλι πριν από τα Χριστούγεννα, με επαγγελματίες οι οποίοι για παράδειγμα διαμόρφωσαν τη συμφωνία με την Πολωνία" ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκιόργκι Ματόλσκι.

"Γνωρίζουμε ότι οι ουγγρικές αρχές εξετάζουν την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή και το ΔΝΤ για μία προληπτική οικονομική υποστήριξη αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημο αίτημα" δήλωσε σήμερα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Αμαντέου Αλταφάζ, προσθέτοντας ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν με τις ουγγρικές αρχές και το ΔΝΤ, μετά την κατάθεση επίσημης αίτησης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου