Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Επιπλήξεις απο Παπαδήμο σε υπουργούς για τις διαφοροποιήσεις

Το «αυτί» στους υπουργούς, τράβηξε κατά το πρώτο υπουργικό μετά τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με αφορμή τις διαφοροποιήσεις που διαπίστωσε μεταξύ υπουργών κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.
Όπως ξεκαθάρισε, το βασικό ζητούμενο αυτής της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ενότητα και προέτρεψε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να αφήσουν στην άκρη την αντιπολιτευτική διάθεση προς τους συναδέλφους τους, που εμφανίζεται με τον καταμερισμό ευθυνών για λάθη του παρελθόντος.
Τόνισε δε ότι όλοι οι υπουργοί και η κυβέρνηση συνολικά θα πρέπει να είναι ειλικρινείς και όχι να καταστροφολογούν ενώ έκανε ειδικές αναφορές στο θέμα των επενδύσεων.
Επίσης ζήτησε από τους υπουργούς να παραδώσουν άμεσα, σημειώματα με τις εκκρεμότητες που έχουν, ώστε να συντονιστεί η κυβέρνηση για την προώθηση των νομοθετημάτων.
Παράλληλα ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις συναντήσεις που θα έχει σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Δευτέρα και την Τρίτη.

Οι νέοι Υπουργοί
Εκ των νέων υπουργών που, συμπληρώνουν πλέον το κυβερνητικό σχήμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το λόγο πήρε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, θέτοντας θέμα εργασιακής εφεδρείας. Όπως αναφέρουν πηγές, τόνισε ότι το μέτρο είναι οριζόντιο και όταν είχαν φτιαχτεί τα επιχειρησιακά σχέδια των υπηρεσιών δεν είχαν προβλεφθεί τα έσοδα με βάση την εφεδρεία.
Ζήτησε μάλιστα να «παγώσει» για λίγο, μέχρι να υπάρξει παρέμβαση προκειμένου να επιτευχθεί εξορθολογισμός των επιπτώσεων, αφού μετά τις 28 Νοεμβρίου εφόσον κενωθούν θέσεις και καταργηθούν δεν θα υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης.
Τελικά αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση των εμπλεκόμενων υπουργών για το θέμα.
Το λόγο πήρε κατά πληροφορίες και ο

Επιπλέον, τον λόγο στο υπουργικό πήρε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας για να τονίσει ότι από τις επαφές που είχε στο εξωτερικό διαπίστωσε «θετικές εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο από τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, τις οποίες και πρέπει να αξιοποιήσουμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου