Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η χειρότερη ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο κέρδισε –επιτέλους- αγώνα!


Μετά από 30 σερί ήττες τα τελευταία περίπου 20 χρόνια η Αμερικανική Σαμόα πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της, επικρατώντας της Τόνγκα με 2-1 για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014!
Η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται στην 204 θέση στην επίσημη κατάταξη της FIFA, που είναι και η τελευταία…
Ωστόσο η νίκη αυτή αντιμετωπίστηκε σαν να κατακτήθηκε το... Παγκόσμιο Κύπελλο από τους περίπου 65.000 κατοίκους της που ζουν σε μια κουκκίδα στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό νοτιοανατολικά της ανεξάρτητης Σαμόα.
Βέβαια η Αμερικανική Σαμόα έχει ήδη κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς το 31-0 με το οποίο ηττήθηκε το 2001 από την Αυστραλία, είναι η μεγαλύτερη ήττα σε επίπεδο εθνικών ομάδων!
Ο νέος προπονητής της ομάδας Τόμας Ρόνγκεν, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα μόλις 3 βδομάδες πριν δήλωσε ότι: «Ελπίζω να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη θέση μας στην κατάταξη της FIFA και να μπούμε στην 100άδα». Ο Ρόνγκεν εξήγησε επίσης πως «το ποδόσφαιρο δεν είναι διαδεδομένο στη χώρα και όλοι οι παίκτες αναγκάζονται να χάσουν μεροκάματα για να παίξουν για την εθνική ομάδα». Για το λόγο αυτό το ποδόσφαιρο είναι ερασιτεχνικού επιπέδου αλλά για τον Ρόνγκεν αυτό είναι και το καλύτερο αφού «το παιχνίδι γίνεται κυνικό στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά εδώ πρόκειται για 23 τύπους που κάνουν θυσίες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου