Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

e-κονικές τάξεις



Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από διακεκριμένους επιστήμονες


Τεράστια είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή φοιτητών από όλο των κόσμο στα διαδικτυακά μαθήματα "Τεχνητής Νοημοςσύνης" που θα παραδοθούν δωρεάν από τον Οκτώβριο. Οι καθηγητές είναι οι Σεμπάστιαν Θραν και Πίτερ Νόρβιγκ, οι οποίοι θεωρούνται αυθεντίες σε αυτόν τον τομέα και έχουν συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το αμερικανικό Πεντάγωνο, τη NASA και την Google. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται διαδικτυακό μάθημα τέτοιου μεγέθους αφού οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 150.00 με ενδιαφερόμενους απο τουλάχιστον 175 χώρες! Δεν χρειάζεται να είστε φοιτητής για να το παρακολουθήσετε, ωστόσο χρειάζονται γνώσεις μαθηματικών τα οποία μπορείτε να μεκετήσετε επίσης δωρεάν σε βίντεο στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα http://www.khanacademy.org/



Το μάθημα (www.ai-class.com) χωρίζεται σε δύο επίπεδα, το βασικό (όπου ο φοιτητής παρακολουθεί όλα τα βίντεο και συμμετέχει σε online tests αλλά δεν βαθμολογείται) και το ολοκληρωμένο (στο οποίο ο φοιτητής παραδίδει εργασίες και συμμετέχει σε δύο εξετάσεις με τελική βαθμολογία). Και στις δύο περιπτώσεις οι συμμετέχοντες λαμβανουν μια βεβαίωση οτι παρακολούθησαν το μάθημα. Το συγκεκριμένο μάθημα υποστηρίζεται από το πανεπιστήμιο Stanford, όπως και δύο ακόμα -επίσης δωρεάν- και μπορείτε να τα δείτε στις ιστοσελίδες www.db-class.org (databases) και www.ml-class.org (machine learning).

(σ.σ.) Οι φοιτητές που θα εγγραφούν σε κάποια από τα μαθήματα και σκοπεύουν να δημιουργήσουν κάποιο σχετικό forum (ομάδα εργασίας κλπ) μπορούν να επικοινωνήσουν με τα email της σελίδας "Connected", ώστε να τα ανακοινώσουμε και από την εφημερίδα του Αδέσμευτου. (Συντάκτες σελίδας connected: Αριστείδης Κολομβάτσος a.kolomvatsos at gmail.com / Δημήτρης Γκόλιας jimgolias2003 at gmail.com)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου