Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Όταν οι έρευνες καταρρίπτουν τους μύθους του ζωικού βασιλείου...

Τα ποντίκια τρελαίνονται για τυρί…


Κι όμως, σύμφωνα με ερευνητές από το «Metropolitan University» του Μάντσεστερ, τα τρωκτικά προτιμούν τροφές με πολλή ζάχαρη, όπως για παράδειγμα η σοκολάτα! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η φυσική δίαιτα ενός ποντικού αποτελείται πρωταρχικά από σπόρους δημητριακών και φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Επομένως αν ρωτάγαμε ένα ποντίκι για το ποια είναι η αγαπημένη του τροφή σίγουρα δεν θα επέλεγε το τυρί, όπως όλοι μας θα υποθέταμε!

Τα δελφίνια είναι έξυπνα…


Μελετητές από το πανεπιστήμιο του Βιτβάτερσραντ στο Γιοχάνεσμπουργκ ισχυρίζονται ότι ο μεγάλος εγκέφαλος των δελφινιών αποτελείται κυρίως από νευρογλοία ή από υποστηρικτικά κύτταρα, παρά από νευρώνες, ο αριθμός των οποίων συνδέεται άμεσα με την ευφυΐα.


Οι γάτες σιχαίνονται το νερό…

Προερχόμενες από τα άνυδρα τμήματα της Ευρασίας, οι γάτες δεν έχουν φυσική σχέση με το νερό. Ωστόσο, μελέτες έδειξαν πως αν εκτίθενται από μικρές στο νερό, χαίρονται να παίζουν μ' αυτό. Στην άγρια κατάσταση, μερικές γάτες βασίζονται στο νερό για την επιβίωσή τους.
Οι λύκοι ουρλιάζουν στο φεγγάρι…
Ερευνητές έδειξαν πως οι λύκοι ουρλιάζουν για αρκετούς λόγους, αλλά κανένας δεν έχει αποδειχθεί ότι οφείλεται στη Σελήνη. Ουρλιάζουν για να επιδείξουν την ιε
ραρχία της αγέλης -τα κατώτερα μέλη τιμωρούνται αν ουρλιάξουν κι αυτά- και για να συγκεντρώσουν την αγέλη πριν και στη διάρκεια του κυνηγιού. Λέγεται επίσης πως οι λύκοι ουρλιάζουν όταν είναι «θλιμμένοι από μοναξιά» και όταν είναι «χαρούμενοι». Ωστόσο, η ιδέα ότι ουρλιάζουν στη Σελήνη δεν έχει αποδειχτεί!

Τα χρυσόψαρα έχουν ασθενή μνήμη…

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ εκπαίδευσαν ένα ψάρι να πιέζει έναν μοχλό για να παίρνει τροφή. Αφού έμαθε να το κάνει, οι επιστήμονες έκαναν τον μοχλό να λειτουργεί μόνο μία ώρα την ημέρα. Σύντομα το ψάρι ξεπέρασε κι αυτό το εμπόδιο, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα χρυσόψαρα κάθε άλλο παρά ασθενή μνήμη έχουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου