Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Νέο εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα


Τη μείωση των κρουσμάτων της νόσου της πολιομυελίτιδας έως και 90% «επιτυγχάνει» ένα νέο εμβόλιο, σύμφωνα με την έγκριτη ιατρική επιθεώρηση «The Lancet». Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία το νέο εμβόλιο είναι πολύ πιο δραστικό και αποτελεσματικό από αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα.

Το νέο εμβόλιο εχει ήδη εφαρμοσθεί μαζικά στο Αφγανιστάν, στην Ινδία και τη Νιγηρία και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δύναται να εξαλείψει την ασθένεια.
Στην Ινδία, μάλιστα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο τα στοιχεία τη έκθεσης, ο αριθμός των περιπτώσεων πολιομυελίτιδας πέρυσι ανέρχονταν στα 464 ενώ φέτος μειώθηκαν στις 39 περιπτώσεις.
Εις επίρρωση των ως άνω, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υποστηρίζει ότι το νέο εμβόλιο και το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού συνέβαλαν στη δραστική μείωση των κρουσμάτων, με τη Νιγηρία, μόνο, ο αριθμός των κρουσμάτων να έχει μειωθεί κατά 95%. Επιπροσθέτως, ο γιατρός, Ρόλαντ Σάτερ, μέλος του ΠΟΥ και επικεφαλής της έρευνας εξέφρασε την πεποίθησή του, μιλώντας στο BBC, ότι με το νέο εμβόλιο θα καταφέρουν να εξαλείψουν την νόσο της πολιομυελίτιδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου