Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο Χίτλερ είχε εβραϊκές και αφρικανικές ρίζες, υποστηρίζει η "Τέλεγκραφ"


Ο Αδόλφος Χίτλερ πιθανώς είχε εβραϊκές και αφρικανικές ρίζες, έδειξαν εξετάσεις στο DNA συγγενών του δικτάτορα της Γερμανίας, ο οποίος προκάλεσε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Τέλεγκραφ, δείγματα σάλιου που ελήφθησαν από 39 συγγενείς του ηγέτη των Ναζί, έδειξαν πως ο τελευταίος ίσως είχε βιολογικούς δεσμούς με τις φυλές που ήθελε να εξολοθρεύσει.

Ο δημοσιογράφος Ζαν – Πολ Μάλντερς και ο ιστορικός Μαρκ Βερμέερεν από το Βέλγιο, έγραψαν στο βελγικό περιοδικό Knack ότι εντόπισαν φέτος συγγενείς του Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένου ενός αγρότη από την Αυστρία, ο οποίος είναι εξάδελφος του δικτάτορα.
Το χρωμόσωμα Haplogroup E1b1b1 που εντοπίστηκε στα δείγματα του DNA των συγγενών του Χίτλερ, είναι σπάνιο στην δυτική Ευρώπη και υπάρχει στους Σεφαραδίτες Εβραίους και στους Εβραίους Ασκενάζι, καθώς και στους Βέρβερους της βόρειας Αφρικής.
Ειδικότερα, το 18% με 20% των Ασκενάζι και το 8,6% με 30% των Σεφαραδιτών Εβραίων, διαθέτουν το προαναφερόμενο χρωμόσωμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.
Πιστεύεται πως ο πατέρας του δικτάτορα, Αλόις, ήταν το νόθο παιδί της υπηρέτριας Μαρίας Σικλγκρούμπερ και ενός 19χρονου Εβραίου που λεγόταν Φρανκενμπέργκερ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου