Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Παίζοντας με τα ... δελφίνια

Εντυπωσιακό! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το θέαμα που προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους, τα δελφίνια που φιλοξενούνται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα.
Σύμφωνα με την κ. Μαίρη Κανταρέλου, βοηθό του διοευθυντή του Πάρκου, η οποία μίλησε στον «Α.Τ.», από τον Ιούνιο έχουν ξεκινήσει στο Δελφινάριο του Πάρκου εκπαιδευτικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές, ποιους άλλους, τα πανέξυπνα και παιχνιδιάρικα δελφίνια.

Όπως εξήγησε η κ. Κανταρέλου, μέσα από τις εκπαιδευτικές αυτές παραστάσεις, το κοινό που επισκέπτεται τα Αττικό Πάρκο, έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τα πανέμορφα αυτά θηλαστικά, να μάθει πληροφορίες γι αυτά, να δει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται αλλά και να θαυμάσει τις δεξιότητες τους και τα ατελείωτα παιχνίδια τους στο νερό.
Πρόκειται για τέσσερα πανέμορφα δελφίνια, δυο αρσενικά και δυο θηλυκά, που ήρθαν στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2010 από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Λιθουανίας. Ο λόγος για τον Ερμή, τη Χλόη, τον Ιάσων και τη Κάλλια.

Τα τέσσερα αυτά πανέξυπνα αλλά και παιχνιδιάρικα θηλαστικά, φιλοξενούνται σε μια κεντρική δεξαμενή και σε δυο βοηθητικές, συνολικής επιφάνειας 1300 τ.μ., η οποία θεωρείται και η πιο σύγχρονη αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Μαζί με τους έξι εκπαιδευτές τους υπόσχονται στο κοινό ένα πραγματικά μαγευτικό θέαμα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες του μέσα από ένα συνδυασμό ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Όπως μας τόνισε και η κ. Κανταρέλου η εκπαίδευση των δελφινιών βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην επιβράβευση και όχι στην τιμωρία.
Παράλληλα στο χώρο του Δελφιναρίου φιλοξενούνται εκτός από τα τέσσερα δελφίνια και δυο θαλάσσια λιοντάρια από την Καλιφόρνια, τα οποία επίσης συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές παραστάσεις.
Όποιος το επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τις παραστάσεις καθημερινά στις 12 το μεσημέρι, ενώ τα Σαββατοκύριακα πραγματοποιούνται τρεις παραστάσεις, στις 12, στις 2 και μισή το μεσημέρι και στις 5 και μισή το απόγευμα. Η είσοδος στο Πάρκο είναι 15 ευρώ για ενήλικες και 11 ευρώ για παιδιά από 3 έως 12 ετών, ενώ για το Δελφινάριο θα πρέπει να πληρώσετε 3 ευρώ επιπλέον.
Όπως και να ΄χει πάντως, πρόκειται για ένα υπέροχο θέαμα που σίγουρα αξίζει να απολαύσετε…


Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι μέλος της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων), και ως μέλος της διασφαλίζει όλες τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται για τη σωστή φιλοξενία των ζώων. Επιπλέον, το Αττικό Πάρκο σε συνεργασία με την ΕΑΖΑ συμμετέχει ενεργά σε 15 Ευρωπαικά προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών, ενώ 29 από τα είδη που φιλοξενούνται στο Πάρκο παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω του Βιβλίου γενεαλογίας και αναπαραγωγής.



Το μόνο που ζητά είναι αγάπη...

Η Joy βρέθηκε στο καταφύγιο των αδέσποτων ζώων στο Κορωπί, μετά από διπλή διάσωση. Από το καταφύγιο την είχε πάρει μια «ιδιόρρυθμη» φιλόζωη, η οποία όμως ξέσπαγε όλα της προβλήματα πάνω στο ζωάκι που υποτίθεται ότι είχε «σώσει». Η Joy λοιπόν, επέστρεψε και πάλι στο καταφύγιο, όπου μετά από λίγο καιρό υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι. Μετά από λίγο καιρό όμως το ζευγάρι αποφάσισε ότι τελικά δεν την θέλουν…
Η μικρή σκυλίτσα χρειάζεται τώρα μια οικογένεια και ένα σπίτι που να την αγαπά και να τη θέλει πραγματικά, προκειμένου να μην γυρίσει και πάλι στο καταφύγιο όπου κινδυνεύει.
Η Joy είναι ένα υγιέστατο ημίαιμο pitbull, ενός περίπου έτους με πολύ καλό χαρακτήρα!
Δεν χρειάζεται μεγάλο σπίτι ή πολλά χρήματα, μόνο καλή διάθεση και αγάπη…

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972328400 & 6955779661

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα δελφινάρια βασανίζουν τα δελφίνια τα οποία υποφέρουν αρρωσταίνουν και πεθαίνουν πρόωρα. Δεν υπάρχει καμία εκπαιδευτική αξία στο θέαμα ενός φυλακισμένου και κακοποιημένου ζώου!!! Τέτοια θεάματα αποτελούν προσβολή για τον πολιτισμό και θα έπρεπε να απαγορευτούν άμεσα!!

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα βιντεο όπου παρουσιάζει ένα απελπισμένο δελφίνι που προσπαθεί να αποδράσει από τη φυλακή του
http://www.youtube.com/watch?v=346GwT1Dt24&feature=related

Είναι απαράδεκτο να υποστηρίζουμε την κακοποίηση ζώων!!

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστά!!

Δημοσίευση σχολίου