Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Στείλτε τη φωτογραφία σας στο... διάστημα!


Μπορεί ελάχιστοι άνθρωποι στο κόσμο να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο διάστημα, όμως ένα νέο πρόγραμμα της NASA προσφέρει τώρα τη δυνατότητα σε όλους τους λάτρεις του διαστήματος, να «βρεθούν» εκεί, αν όχι οι ίδιοι, έστω η… φωτογραφία τους!



Για να πραγματοποιήσει κάποιος το εικονικό αυτό ταξίδι αρκεί να μπει στην ιστοσελίδα (faceinspace.nasa.gov) της υπηρεσίας και να «ανεβάσει» εκεί τη φωτογραφία του καθώς και το ονοματεπώνυμό του. Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει ποιο από τα αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία, που είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν, θα μεταφέρει πέρα από την στρατόσφαιρα το πολύτιμο ενθύμιο. Ωστόσο, οι επίδοξοι «ταξιδιώτες» του διαστήματος θα πρέπει να κάνουν γρήγορα, αφού απομένουν μόνο δύο προγραμματισμένες αποστολές, αυτή του Discovery στα μέσα Σεπτεμβρίου και του Endeavour στα τέλη Νοεμβρίου.

Επιπλέον, όσων η φωτογραφία ξεκινήσει τελικά για το διαστημικό ταξίδι, θα έχουν στη συνέχεια την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πορεία του διαστημοπλοίου που την περιέχει .Η υπηρεσία -που είναι δωρεάν- εντάσσεται στο πλαίσιο της μακράς παράδοσης της NASA για την αποστολή διαφόρων, σημαντικών ή μη, αντικειμένων στο διάστημα. Και κατά το παρελθόν, η διαστημική υπηρεσία είχε στείλει στο διάστημα υπογραφές μαθητών, δίσκους των Beatles, μια κούκλα του Μπαζ από την ταινία Toy Story, ακόμη και τις στάχτες του δημιουργού της σειράς Star Trek, Τζιν Ροντενμπέρι. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2009 η NASA προσπάθησε να «ντύσει» αστροναύτη μια νυχτερίδα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς το ιπτάμενο τρωκτικό γραπώθηκε στη δεξαμενή καυσίμων του Ντισκάβερι, λίγο πριν από την εκτόξευσή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου