Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Δείτε πως έχουν χρησιμοποιηθεί οι φωτογραφίες σας στο Ίντερνετ


Σε μια εποχή που το διαδίκτυο έχει «πλημμυρήσει» από προσωπικές φωτογραφίες χρηστών, δύο νέες εφαρμογές, που σας επιτρέπουν να εντοπίσετε αν, από ποιόν και με ποιόν τρόπο έχουν χρησιμοποιηθεί -χωρίς την έγκριση σας- προσωπικές φωτογραφίες σας, φιλοδοξούν να καλύψουν το τεράστιο κενό, που υπάρχει στις ηλεκτρονικές δικλίδες ασφαλείας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.



Η πρώτη είναι μια μηχανή αναζήτησης εικόνων ονόματι TinEye (www.tineye.com) που σας επιτρέπει να εντοπίζετε τα ίχνη των φωτογραφιών σας on line. Πιο συγκεκριμένα, το TinEye είναι σε θέση να βρίσκει από πού προήλθε μια συγκεκριμένη εικόνα, σε ποιους ιστοχώρους φιγουράρει αυτή επί του παρόντος και κατά πόσο υπάρχουν άλλα τροποποιημένα αντίγραφά της.

Ειδικότερα, ο χρήστης καταχωρεί στην μπάρα αναζήτησης αρχεία εικόνας τα οποία ανεβάζει είτε από τον υπολογιστή του (upload) είτε μέσω διαδικτύου. Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας σας επιτρέπει να κάνετε μέχρι 100 αναζητήσεις ημερησίως.

Στην ίδια λογική κινείται και η μηχανή αναζήτησης GazoPa (www.gazopa.com). Το εν λόγω εργαλείο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προβαίνουν σε αναζητήσεις εικόνων είτε εισάγοντας οπτικά ντοκουμέντα (ακόμη και σχέδια τα οποία κάνουν οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή σε μια επιφάνεια τύπου Paint στην οθόνη) είτε λέξεις-κλειδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου