Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Γιατί η ομορφιά είναι φυσική...

Η καθημερινή και σχολαστική περιποίηση τόσο του προσώπου όσο και του σώματος έχουν πάψει προ πολλού να θεωρούνται «πολυτέλεια». Μάσκες για το πρόσωπο, κρέμες ημέρας και νύχτας, ενυδατικές και τονωτικές κρέμες για το σώμα, έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων μας, και η αναζήτηση των καταλληλότερων καλλυντικών προϊόντων είναι κάτι που απασχολεί γυναίκες αλλά και άντρες. Για το λόγο αυτό όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που στρέφονται στα φυτικά καλλυντικά και συγκεκριμένα στα οργανικά καλλυντικά. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα οργανικό προϊόν;
Οργανικά καλλυντικά είναι εκείνα για την παραγω
γή των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί πιστοποιημένα προϊόντα βιολογικής γεωργίας και δεν περιέχουν συνθετικά ή ορμόνες.
Όπως εξήγησε και η υπεύθυνη εκπαίδευσης των καταστημάτων "Fresh Line" μιλώντας στον «Α.Τ.» κ. Σάντυ Σαραντίδου, η ποικιλία και η «γκάμα» των οργανικών προϊόντων δεν στερούνται σε τίποτα των καλλυντικών που βρίσκουμε στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα.
Πάρτε μι
α «γεύση» των προϊόντων που συναντήσαμε σε ένα από τα καταστήματα της “Fresh Line” και θα πειστείτε..



Πολύχρωμα και λαχταριστά σαπούνια...

Είναι «λαχταριστά» και πρωτότυπα. Με τα αρώματά τους μπορούν να σας «ταξιδέψουν» σε
μέρη εξωτικά ή να σας θυμίσουν αγαπημένες μυρωδιές από το παρελθόν. Ο λόγος για τα περίφημα σαπούνια της "Fresh Line", τα οποία άλλωστε αποτελούν σήμα κατατεθέν της εταιρείας.
Πρόκειται για χειροποίητα «έργα τέχνης» κατάλληλα για το σώμα και το πρόσωπο ενώ περιέχουν φυτικούς αφριστικούς παράγοντες όπως σαπωνοποιημένα λάδια από ελιά και κοκκοφοίνικα, γλυκερίνη και αιθέρια έλαια.
Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Αν για παράδειγμα είστε λάτρης της θαλασσινής αύρας δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον « Ποσειδώνα». Ο δυόσμος και η λεβάντα, που αποτελούν τα βασικά συστατικά του, προσφέρουν τόνωση και σίγουρα θα σας αναζωογονήσουν. Για ενυδάτωση προτείνουμε το «Σταφύλι», το οποίο έχει και αντιοξειδωτική
δράση, ενώ μπορείτε να βρείτε και σαπούνια με θεραπευτικές ιδιότητες.




Φυτικές μάσκες που καλύπτουν τις ανάηκες και των πιο απαιτητικών...

Η περιποίηση του δέρματος τείνει πολλές φορές να θεωρείται πολυτέλεια, καθώς ειδικά οι γυναίκες ξοδ
εύουν υπέρογκα ποσά με σκοπό να διατηρήσουν την νεανικότητα και τη φρεσκάδα τους.
Τα μυστικά ομορφιάς όμως βρίσκονται «κρυμμένα» στη… φύση! Φρούτα και λαχανικά μπορούν να χαρίσουν στην επιδερμίδα σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζ
εται. Σας παρουσιάζουμε μερικές φυτικές μάσκες, οι οποίες πωλούνται χύμα και μπορείτε να τις διατηρήσετε φρέσκες στο ψυγείο σας.

Μάσκα Λαχανικών: Τα λαχανικά περιέχουν φυσικά αντιοξειδωτικά που αποτελούν φυσική άμυνα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Οργανικά εκχυλίσματα από μπρόκολο, μελιτζάνα, ντομάτα και αγκινάρα οπλίζουν την κυτταρική μεμβράνη και προλαμβάνουν την φωτογήρανση. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Μάσκα Πατάτας: Έχει συσφικτική και καταπραϋντική δράση.
Ο συνδυασμός της πατάτας με δραστικά αντιφλεγμονώδη όπως η άρνικα προσφέρουν άμεση ανακούφιση στα πρησμένα μάτια με μαύρους κύκλους. Η σύνθεση ενισχύεται με μάραθο για τόνωση του δέρματος και των ιστών όπως και με επιλεγμένα φυτικά λάδια που λειαίνουν ρυτίδες.

Μάσκα με μπλε χαμομήλι:
Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα και μειώνει την ερυθρότητα. Τα βοτανικά εκχυλίσματα σε συνδυασμό με την επουλωτική βρώμη δρουν ως προστατευτικό φιλμ ενάντια σε ερεθισμούς. Κατάλληλη κυρίως για το ευαίσθητο δέρμα και όλους τους τύπους δέρματος που παρουσιάζουν παροδικούς ερεθισμούς.




Συμμαχός και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας...
Μετατρέ
ψτε το μπάνιο σας σε κέντρο θαλασσοθεραπείας και νικήστε την… κυτταρίτιδα! Σας παρουσιάζουμε μια σειρά φυτικών προϊόντων ώστε να ελαττώσετε θεαματικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Κρέμα απολέπισης με αλάτι
Θαλασσινό αλάτι... μια θεραπευτική αγωγή για το ανθρώπινο σώμα από αρχαιοτάτων χρόνων. Χάρη στις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, δρα ενάντια στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος. Επιπλέον, περιέχει πλούσια ενυδατικά και οργανικά λάδια (καρυδέλαιο, αμυγδαλέλαιο, λάδι αβοκάντο) και ένα ισχυρό σύμπλεγμα δραστικών αιθέριων ελαίων.

Θερμαντική αντικυτταριτιδική και αδυνατιστική κρέμα
Ενεργοποιεί άμεσα την μικροκυκλοφορία και δρα εσωτερικά στην διάσπαση του λίπους. Ενδείκνυται για προχωρημένα στάδια κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους. Βασίζεται σε ένα ισχυρό μείγμα αιθέριων ελαίων και εκχυλισμάτων από κισσό, αγριοκυπαρίσσι, δενδρολίβανο, ρίγανη, μάραθο, ξύλο κέδρου. Δημιουργεί υπεραιμία και έντονη ζέστη λόγω της περιεκτικότητας σε μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν. Δεν ενδείκνυται σε άτομα υπερτασικά και εγκύους.



Φυσική προστασία απο τον ήλιο...
Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν μια υγιή και φυσική προστασία ενάντια στον ήλιο.
Τα φυτικά αντηλιακά είναι μια πολύ καλή επιλογή, αφού δεν περιέχουν κανένα χημικό στοιχείο, ενώ βασίζονται σε ένα πολύ ισχυρό συνδυασμό ελαίων και εκχυλισμάτων με έντονη ενυδατική, ηρεμιστική και μαλακτική δράση.
Επιπλέον, τα φυτικά αντηλιακά, με έντονο άρωμα φρούτων, διαθέτουν παράλληλα ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και αντιφλογοτικές ιδιότητες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου