Τρίτη 25 Μαΐου 2010

«Παρήλθε η εποχή της δωρεάν διοχέτευσης ειδήσεων»


«Τέλος εποχής» για τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας “The Times”, καθώς όπως ανακοίνωσαν χθες οι εκπρόσωποι του Ομίλου «News Corp», αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, όσοι χρήστες θα επιθυμούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας της θα πρέπει… να βάλουν πρώτα το χέρι στην τσέπη.
Η ανακοίνωση, η οποία έχει «αναστατώσει» εκατομμύρια φανατικούς των Διαδικτυακών Times, ήρθε με αφορμή την προώθηση του γενικότερου ανασχεδιασμού της ιστοσελίδας, ενώ όπως διευκρινίστηκε η επιβάρυνση θα αφορά τόσο την καθημερινή, όσο και την Κυριακάτικη έκδοση.
Όπως έγινε γνωστό, δε, οι χρεώσεις για την πρόσβαση στην ειδησεογραφία της εφημερίδας (η οποία σήμερα αριθμεί μόλις 21 εκατομμύρια εγγεγραμμένους επισκέπτες) θα είναι 1,17 ευρώ ημερησίως και 2,34 ευρώ για όσους επιθυμούν να αγοράσουν εβδομαδιαίο «εισιτήριο» στην ενημέρωσή τους.
«Παρήλθε η εποχή της δωρεάν διοχέτευσης ειδήσεων» υπογράμμισε ο Διευθυντής των Times, James Harding, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως η μέχρι σήμερα πρακτική μείωνε το γόητρο της εφημερίδας.
Η εταιρεία του Rupert Murdoch, πρέπει να σημειωθεί, σε μία μάλλον υπεραισιόδοξη εκτίμησή της αναφέρει πως ένα 90% εκ των σημερινών διαδικτυακών αναγνωστών της θα δεχθεί να πληρώνει προκειμένου να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην αρθρογραφία της εφημερίδας. Πρόσφατες έρευνες, ωστόσο, στη Μεγάλη Βρετανία είχαν δείξει πως μόλις ένα 5% του κοινού εμφανίζεται θετικό στο να γίνει συνδρομητής, ώστε να μην αποχωριστεί το αγαπημένο του μέσο…



ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου