Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σφαγιάσθηκε ο ανθός των αξιωματικών!


 


Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι φετινές κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις ήταν οι πιο κομματικές και πιο αναξιοκρατικές που έγιναν από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα. Ακόμη και το 1981, όταν ένα "αιμοδιψές" ΠΑΣΟΚ ήλθε στην εξουσία και δεν άφησε πουθενά ούτε γαλάζιο ρουθούνι, υπήρξε μεγαλύτερος σεβασμός στην αξιοκρατία στο στράτευμα. Για ποια συναίνεση μπορείτε να μιλάτε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, όταν πανάξιοι αξιωματικοί αποστρατεύονται, γιατί απλά και μόνο αρνήθηκαν να προσκυνήσουν το νέο καθεστώς; Ήταν δυνατόν η πλειοψηφία των εντίμων Ελλήνων αξιωματικών να δεχθεί να ευτελιστεί η τιμή και η αξιοπρέπεια τους, προκειμένου να προαχθούν ή να διατηρηθούν;


Στην Αεροπορία και στο Ναυτικό έγινε πανωλεθρία. Δυστυχώς όμως και στις κρίσεις στον ΣΤΡΑΤΟ ξηράς αν και δεν αναμενότανε, το ΑΣΣ (Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο) φάνηκε κατά πολύ κατώτερο των περιστάσεων. Ανθρωποι που κάλυψαν πρώτα τα νώτα τους, εν συνεχεία έστειλαν, χωρίς αιδώ, στα σπίτια τους αξιωματικούς που υπηρέτησαν τον στρατό με τιμή, αυτοθυσία και εντιμότητα από μάχιμες και καίριες θέσεις.

Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας συμπεριφοράς. Από τη μια διώχθηκαν λαμπροί αξιωματικοί και από την άλλη προήχθησαν και διατηρήθηκαν άνθρωποι που με τις γκάφες του έχει γελάσει κάθε πικραμένος. Ανώτατος αξιωματικός, που αποστρατεύτηκε, ακούστηκε να λέει: "Ακόμη και αν μας έκριναν, οι προαιώνιοι εχθροί μας, οι Τούρκοι, θα σεβόντουσαν περισσότερο τα προσόντα μας".

Απογοήτευση και κατήφεια επικρατεί στους κατώτερους αξιωματικούς, όταν βλέπουν πώς ανταμείβει ο στρατός αυτούς που τον υπηρέτησαν ευόρκως, εντίμως και με αξιοπρέπεια. Δεν είναι υπερβολή αυτό που ειπώθηκε, ότι με τις φετινές κρίσεις και τις τοποθετήσεις σε θέσεις κλειδιά επλήγη το αξιόμαχο του στρατεύματος.

Η λέξη ντροπή είναι μικρή για να περιγράψει τα αισθήματα που μας πλημμυρίζουν για αυτό το ανοσιούργημα που έγινε. Δυστυχώς, έτσι που κατάντησαν πια τον στρατό, μία ευχή υπάρχει στα χείλη όλων μας: "Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, να έχουμε ειρήνη".







1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να βάλει το χέρι του κ να μην σας ξανα-αναρτήσουν σ΄αυτή τη σελίδα, αγαπητέ κύριε Γεωργίου.
Και μην φοβάστε... σας διαβεβαιώ πως αν κινδυνέψει η ειρήνη, αποστρατευθέντες και εν ενεργεία θα υπερασπιστούν το Εθνος μαζί, οπως αρμόζει σ΄ανώτατους αξιωματικούς.
Και ξέρετε... δεν θα ρωτήσουν "ποιός Κυβερνάει αυτόν τον τόπο" για να δουν αν θα βοηθήσουν! Αυτό είναι το μεγαλείο και το καθήκον τους, οπου κι αν ανήκουν πολιτικά.
Η άποψή σας, πιστεύω, ότι τους αδικεί και τους ντροπιάζει περισσότερο. Σκεφτείτε το...

Δημοσίευση σχολίου