Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Καρναβάλι Ξάνθης 2010

Με ερωτική πνοή φέτος οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2010 (συμπληρώνει 45 χρόνια ζωής), ξεκίνησαν επίσημα 30 Ιανουαρίου, φιλοξενώντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια Emma Shapplin.

Αυτή τη χρονιά, το καρναβάλι είναι αφιερωμένο στον έρωτα. Η εκδήλωση εκφράζει και ενδυναμώνει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά αναβιώνοντας τα πλούσια λαογραφικά έθιμα της βόρειας Ελλάδας μέσα από ποικίλα δρώμενα και εκδηλώσεις με την παρουσία πολλών τοπικών συλλόγων, ενώ παράλληλα προσφέρει σύγχρονη ψυχαγωγία με τη συμμετοχή μεγάλων ελληνικών και ξένων ονομάτων της καλλιτεχνικής ζωής στο πλούσιο πρόγραμμα των γιορτών.
Οι εικαστικές φιγούρες της φετινής δημιουργικής ανάδειξης του Ξανθιώτικου καρναβαλιού παραπέμπουν στο διονυσιακό γλέντι και στην έντονη φύση της περιοχής της Ξάνθης, ενώ τα περισσότερα άρματα που θα συμμετάσχουν στις καρναβαλικές παρελάσεις είναι εμπνευσμένα από τη γιορτή της αγάπης σατιρίζοντας σχετικά θέματα.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη Προβολής του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού κα. Αντωνία Μαλλούχου : «η ιστορία του ξεκίνησε το 1966 σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή χωρίς να διαφαίνεται τότε καμία προοπτική βελτίωσης. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία αυτή των οργανωτών του ως πρωτοποριακή , αφού μία δεκαετία περίπου μετά , πολλές ευρωπαικές πόλεις που γνωρίζουν την κρίση της «αποβιομηχάνισης», εισάγουν πολιτιστικές πολιτικές με αντίστοιχους στόχους.

Η επίσημη σελίδα του καρναβαλιού: http://www.carnivalx.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου