Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ζωτικής σημασίας το έργο του Ανάβαλου στο Νομό Αργολίδας


Στην Αργολίδα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι αγρότες τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Οι παραγωγοί πορτοκαλιών και βερίκοκων, οι ελαιοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι δεν καλύπτουν ούτε καν τα έξοδά τους. Και έχουν να αντιμετωπίσουν μια Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και όραμα για την αγροτική ανάπτυξη.
Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, η Αργολίδα ζει και τον εφιάλτη της λειψυδρίας και της υφαλμύρωσης. Πλέον ο κίνδυνος της ερημοποίησης είναι ορατός, όπως ορατές είναι και οι συνέπειες της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού στην υγεία των πολιτών.

    Σύμφωνα με τον βουλευτή Αργολίδας της Ν.Δ.  κ. Γιάννη Ανδριανό η προηγούμενη κυβέρνηση, με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης σχεδίασε και δρομολόγησε σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας το κορυφαίο αναπτυξιακό έργο του Ανάβαλου.  Ένα έργο που μπορεί να δώσει μόνιμη, οριστική και πράσινη λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας. Χάρη και στο προσωπικό ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή τέθηκαν συγκεκριμένα και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και εξασφαλίστηκε ολόκληρος ο προϋπολογισμός του έργου ύψους 47 εκ. ευρώ με συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις και με την ένταξη του, ως ενιαίου, στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Άλλωστε, ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός αναγνώρισε προεκλογικά τις εξαιρετικά δύσκολες υδρολογικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η Αργολίδα και δεσμεύθηκε για λύσεις.

Παρ’ όλα αυτά, λίγες μέρες μετά τις εκλογές, τα μηνύματα που ήρθαν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν σύγχυση και ανησυχία σε ολόκληρο το νομό. Οι προσφορές για την επέκταση του έργου, που έπρεπε να έχουν ήδη ανοιχτεί από το τέλος του Οκτωβρίου, παραμένουν ακόμη και σήμερα σφραγισμένες. Το χειρότερο όμως είναι ότι μέσω διαρροών πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης να κουτσουρέψει το έργο, μειώνοντας τον προϋπολογισμό του περίπου στο μισό και αναβάλλοντας στο αόριστο μέλλον την επέκτασή του σ’ ολόκληρο το νομό, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Ευτυχώς, μετά από έντονες πιέσεις στη Βουλή, η Κυβέρνηση αναθεώρησε την στάση της. Δεσμεύτηκε ότι το έργο θα προχωρήσει ως ενιαίο με το άνοιγμα των προσφορών. Αυτό που μένει είναι αυτά καταγράφηκαν πλέον με δεσμευτικό τρόπο στα πρακτικά της Βουλής κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα, να τα υλοποιήσει η Κυβέρνηση… Και σε ζητήματα τέτοιας κορυφαίας σημασίας, δεν χωρούν μικροκομματισμοί».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου