Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η «Μηδενική Ανοχή» πίσω από τον εμπρησμό του γραφείου του Κ. Σημίτη


Η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προχτές το βράδυ στην οδό Ακαδημίας 35, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε χτες το βράδυ στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Ο συντάκτης του κειμένου, στο οποίο χρησιμοποιείται σκληρή γλώσσα, κάνει εκτενή αναφορά στην προεκλογική περίοδο, στρέφεται κατά όλων των κομμάτων, ενώ αναφέρεται και στη διαφθορά στο δημόσιο και τα ΜΜΕ (που τα χαρακτηρίζει το «μεγάλο όπλο του κράτους"), στην εξόρμηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους μετανάστες (τους οποίους χαρακτηρίζει εξιλαστήρια θύματα), στη στάση των πολιτικών (που τους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση στην Ελλάδα), καθώς και στα τελευταία επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Για την επιλογή του κ. Σημίτη ως στόχου, αναφέρει ότι ήταν αυτός που έβαλε τη χώρα «με μαγειρέματα» στην ΟΝΕ, και δημιούργησε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.

«Ο Σημίτης είναι ένας από τους εκλεκτούς των Αμερικάνων και των Γερμανών εξουσιαστών. Διατελώντας πρωθυπουργός, από το 1996 έως το 2004, υπηρέτησε επάξια τόσο τα ξένα όσο και τα ντόπια αφεντικά. Επί των ημερών του, η χώρα ξόδεψε τρισεκατομμύρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, υποβρύχια, αεροπλάνα και συστήματα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Γερμανία άλωσε την ελληνική αγορά και η SIEMENS άρχισε τα έργα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του, κατασκευάστηκαν δρόμοι και γέφυρες, μόνο και μόνο για να οικονομήσουν μεγαλοεργολάβοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον Λαλιώτη».

Στην ανακοίνωση, επίσης, αναφέρεται ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» και γίνεται ειδική αναφορά στην αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα. «ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ, του οποίου ο θάνατος είναι άλλη μια κρατική δολοφονία. Σύντροφε Δημήτρη αναπαύσου ήσυχος γιατί όπως λέει και ένα σύνθημα: αυτό είναι σωστό, ριπές από καλάσνικοφ να βάλουνε μυαλό», τονίζεται στην προκήρυξη.

Ο συντάκτης εκφράζει τη συμπαράσταση του στα φυλακισμένα μέλη της 17Ν, του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κάποιοι από τους οποίους κάνουν απεργία πείνας, καθώς και «στους δεκάδες αγωνιστές, που βρίσκονται στα κελιά του καθεστώτος και δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, ή έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την δικαστική χούντα».

Τέλος, καλεί όλον τον κόσμο σε συστράτευση και κλείνει με τις βίαιες συμπεριφορές αστυνομικών σε επεισόδια και την πρόσφατη επίθεση εναντίον των δύο ειδικών φρουρών στο Σύνταγμα, υπογραμμίζοντας: «Μπάτσοι, την επόμενη φορά στο Σύνταγμα δεν θα κρέμονται μόνο τα ρούχα σας από το δέντρο. Θα είστε και εσείς μέσα σε αυτά... Φασίστες έχετε αποθρασυνθεί

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου