Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Αρση ασυλίας της Ντ. Μπακογιάννη ζητεί ο Α.Π.


Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, διαβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για την υπόθεση του εμβάσματος ύψους 1 εκατ. δολ. του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έλαβε μεγάλη έκταση μετά την ετήσια ακρόαση του προέδρου της Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στη συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση «πόθεν έσχες» της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η οποία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δεν είχε τη δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.

Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης της ασυλίας της. Σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στη Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για το θέμα αυτό.

«Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω», ξεκαθάρισε από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη και έκανε λόγο για «συνέχεια της στημένης υπόθεσης» που αφορά στη δήλωση του πόθεν έσχες του συζύγου της.

«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του πόθεν έσχες του συζύγου μου», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής». Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε πως «είναι σαφές ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου