Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις των οδηγών ΚΤΕΛ στον Κηφισό


Στην αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης οι οδηγοί των λεωφορείων ΚΤΕΛ, επικαλούμενοι την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που ταξιδεύει για τις γιορτές του Πάσχα.

Οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει το πρωί με τους οδηγούς να έχουν αποκλείσει τις εισόδους των ΚΤΕΛ σε διάφορες πόλεις της χώρας, καθώς και το σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό.

Γύρω στις 11 το πρωί ένταση επικράτησε στο σταθμό μεταξύ οδηγών και ιδιοκτητών καθώς επιχειρήθηκε να αναχωρήσουν δύο δρομολόγια για Πελοπόννησο, από την πίσω πύλη του σταθμού. Οι οδηγοί αντέδρασαν και απέτρεψαν την αναχώρησή τους. Λίγο αργότερα, επετράπη η αναχώρηση των υπεραστικών λεωφορείων από σημείο εκτός του σταθμού επί της Αθηνών - Λαμίας. Έτσι οι επιβάτες επιβιβάζονταν σ’ αυτά, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, και κατευθύνονταν προς τον προορισμό τους.

Ωστόσο, στις 15:00 οι οδηγοί προχώρησαν στον πλήρη αποκλεισμό του σταθμού των ΚΤΕΛ του Κηφισού, εμποδίζοντας την πραγματοποίηση των δρομολογίων και επετείνοντας την ταλαιπωρία των επιβατών. Στον σταθμό βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 400 δρομολόγια, περίπου 25 δρομολόγια ανά ώρα. Οι επιβάτες που επέλεξαν να μετακινηθούν για τις γιορτές του Πάσχα με τα ΚΤΕΛ, δηλώνουν αγανακτισμένοι με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς βρίσκονται όμηροι της διαμάχης των οδηγών με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων ζητούν διάλογο με ανοιχτό σταθμό.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία ΚΤΕΛ, Γιάννης Λάμπρου ήδη έχουν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας. «Ζητήσαμε τη συνδρομή αστυνομίας, αλλά αυτή σφυρίζει αδιάφορα. Μία μέρα τον χρόνο περιμένουμε κι εμείς να δουλέψουμε καλά και η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οδηγών, Βασίλης Δημητρόπουλος τόνισε ότι οι οδηγοί δεν έχουν αντίρρηση να ανοίξουν τον σταθμό και να προχωρήσουν σε διάλογο «με όρους λογικής και όχι με όρους ομηρίας» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ωστόσο, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων οι οδηγοί προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Κανονικά τα δρομολόγια από και προς την Πελοπόννησο

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των λεωφορείων για όλους τους προορισμούς, σε όλα τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου, παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν στην απεργία οι οδηγοί και οι εισπράκτορες.

Η απεργία δεν έχει επηρεάσει τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας καθόλου, αφού οι μέτοχοι των λεωφορείων έχουν πάρει το τιμόνι κι οδηγούν τα λεωφορεία τους.

Μικροκαθυστερήσεις σημειώθηκαν στα δρομολόγια από Αθήνα προς Πελοπόννησο λόγω της κινητοποίησης των απεργών στο σταθμό του Κηφισού.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου εκτός από τα τακτικά δρομολόγια από και προς Αθήνα, έχουν προγραμματίσει, για όλες τις μεγάλες πόλεις, επιπλέον έκτακτα δρομολόγια.

Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ «Μακεδονία»

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και το επιβατικό κοινό αναχωρεί δίχως ταλαιπωρία για τον προορισμό του.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Χρήστος Λιούπας, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων είναι και οι οδηγοί των οχημάτων τους και δεν συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τον κ. Λιούπα η κίνηση είναι αυξημένη, η πληρότητα στα λεωφορεία φτάνει έως και 100%, ενώ οι τελευταίοι εκδρομείς θα αναχωρήσουν το Μεγάλο Σάββατο από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου