Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παρελάσεις χωρίς εξέδρες επισήμων προτείνει ο Μητροπολίτης Σπάρτης


Την απομάκρυνση της εξέδρας των επισήμων από τις παρελάσεις ζητά με άρθρο του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, κάνοντας λόγο για «σύμβολο εξουσίας» που προκαλεί.

Οπως αναφέρει, «πολλοί έχουν ευθύνη για τη σημερινή δυσοίωνη κατάσταση, στη συνείδηση του απλού πάσχοντα Έλληνα, την κορυφαία ευθύνη έχουν, δικαιολογημένα ως έναν βαθμό, οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας, προς τους οποίους εκφράζουν ευκαίρως-ακαίρως την αγανάκτησή τους».

Για το λόγο αυτόν ο μητροπολίτης προτείνει «την απόσυρση της λεγόμενης "εξέδρας των επισήμων", που προκαλεί ως σύμβολο εξουσίας». «Οι εκπρόσωποι των Αρχών», συνεχίζει, «μπορούν να παραστούν και να παρακολουθήσουν την παρέλαση στο ίδιο σημείο, αλλά κάτω στον δρόμο, πίσω από τα σχοινιά και δίπλα στο πλήθος των συμπολιτών μας».

«Εξάλλου, η τιμή δεν αποδίδεται στους "επισήμους", αλλά στους Κολοκοτρωναίους, στους Διάκους, στους Κανάρηδες και σ' όλους εκείνους που δεν είπαν "θα κάνουμε επανάσταση", αλλά κάνανε επανάσταση, για να έχουμε εμείς σήμερα ζωή, ταυτότητα, συνέχεια», καταλήγει ο ιερωμένος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου