Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη


Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον κ. Ερντογάν «πολύ εποικοδομητική». Διευκρίνισε επίσης ότι τη απασχόλησαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική μνεία στη μεγάλη, όπως είπε, πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια «από την οικονομία μέχρι τον τουρισμό». Τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «υπάρχουν και προβλήματα», όπως τα θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, όπως είπε. «Πρέπει να αναπτυχθούν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες και από τις δυο πλευρές», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή στο Φανάρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αλλο το μαθατε?Αυτο το ελεεινο υποκειμενο,''διαφημισε'' παλι την χωρα μας δεοντως,λεγοντας στους υπολοιπους του ειδους του οτι παρομοιες καταστασεις σαν αυτες που λαμβανουν χωραν στις Αραβικες χωρες αντιμετωπισε και η Ελλαδα ,απο ελλειψη ελευθεριας και δημοκρατιας.Αληθεια πιστευει κανεις σοβαρος Ελληνας οτι αυτος ο νεογενιτσαρος εχει εστω και την παραμικρη σχεση με την Ελλαδα και τους Ελληνες?Δηλαδη ποια η διαφορα του με τους δοσιλογους της Κατοχης και με τους κατα καιρους Εφιαλτες?Στο ΠΑΣΟΚ,θα καταλαβουν ποτε ποσο επιζημιος ειναι ο ρολος του,ακομη και η παρουσια του στην Ελλαδα? Ανδρεας Χ.

Δημοσίευση σχολίου