Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Στη δημοσιότητα στοιχεία ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια της Κυριακής


Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι πέντε συμμετείχαν σε ομάδες που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο της συγκέντρωσης στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος και επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων.

Τα πέντε άτομα, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούνται συγκεκριμένα, κατά περίπτωση, για: απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής. Ένας εκ των πέντε, κατηγορείται επίσης για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου