Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Διαδήλωσαν ενάντια στα νέα μέτρα


Πλήθος κόσμου διαδήλωσε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στα μέτρα που θα απορρέουν από το νέο μνημόνιο με αιχμή τις ανατροπές στα εργασιακά, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στο περιθώριο της κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης, που έγινε στην πλατεία Συντάγματος, υπήρξαν μικρής έκτασης επεισόδια έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα διαδηλωτών έριξε πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε μία προσαγωγή και απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, που στη συνέχεια παρά την ισχυρή βροχή- προχώρησαν σε πορεία προς τη Βουλή.

Λόγω των κινητοποιήσεων το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο από τις 11 το πρωί και η κυκλοφορία στους δρόμους αποκαταστάθηκε πλήρως λίγο πριν από τις 2.30.


Λίγο νωρίτερα άνοιξαν για το κοινό και οι σταθμοί του μετρό στον Ευαγγελισμό και στο Πανεπιστήμιο, που είχαν κλείσει προληπτικά προς αποφυγή επεισοδίων.


Το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι «τώρα πια η αποκλειστική ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού. Ή θα τους σαρώσει ως το τέλος ή θα σπαταλάει άσκοπα και άδικα τα δάκρυα και την αγανάκτησή του στους παλιούς και νέους ψευτοσωτήρες».

Την ανάγκη αντίστασης των πολιτών για να μην οδηγηθούν σε αργό θάνατο υπογράμμισε σε δήλωσή του από τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, «ο λαός πρέπει να καταλάβει πως ή θα αντισταθεί και θα τους ρίξει, ή θα οδηγηθούμε στον αργό θάνατο», Υποστήριξε ακόμη πως πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλα όσα γίνονται δυο χρόνια τώρα, δεν έχουν στόχο τη σωτηρία της χώρας και της οικονομίας, αλλά είναι ένα σχέδιο «φτωχοποίησης των Ελλήνων» και «εκποίησης έναντι πινακίου φακής της δημόσιας περιουσίας».

«Κυβέρνηση και κόμματα που τη στηρίζουν, την ύστατη αυτή στιγμή, στο όνομα μιας ανύπαρκτης ανταγωνιστικότητας, δεν έχουν το δικαίωμα να αποδεχθούν και την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και τη βάναυση επέμβαση στα κατώτατα ημερομίσθια», δήλωσε από την πλευρά του ο υπεύθυνος Οικονομίας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου