Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Συνήγορος Βλαστού: "Δεν κρατήθηκαν όμηροι"


Μετά το χθεσινό θρίλερ στις φυλακές Κορυδαλλού, ο συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού και του Μιχάλη Νικολόπουλου, Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφέρει ότι δεν κρατήθηκαν όμηροι κατά την απόπειρα απόδρασης.
Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ Ραγκούσης τόνισε ότι στόχος του βαρυποινήτη αλλά και των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ήταν η απόδραση, αλλά ο καθένας είχε τους δικούς του λόγους, απορρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς για όσμωση μεταξύ ποινικών κρατουμένων και κατηγορουμένων για τρομοκρατία.
Επίσης ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι δεν κρατήθηκαν όμηροι και δεν κινδύνεψε κανείς.
Συγκεκριμένα είπε ότι αφού η απόπειρα απόδρασης απέτυχε οι κρατούμενοι προσπάθησαν να διασφαλίσουν την παράδοσή τους και ως εκ τούτου ο Βλαστός ζήτησε να μεταβείς τις φυλακές ο δικηγόρος του. Στο διάστημα αυτό οι κρατούμενοι έκλεισαν την πόρτα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν κάποιοι από τους επισκέπτες των φυλακών στο χώρο, χωρίς ωστόσο να είναι όμηροι.
Όσον αφορά την παράδοση λίστας με αιτήματα, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι ήταν μια κίνηση ανεξάρτητη, προκειμένου να καταδειχθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.
Τέλος ο κ. Ραγκούσης δήλωσε πως ο Παναγιώτης Βλαστός θέλησε να αποδράσει επειδή έχει απογοητευθεί και δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν έχει δικαστεί γι' αυτά που έχει κάνει, αλλά για όσα θέλουν να του φορτώσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου