Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο Εφραίμ


Σαφή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του ηγουμένου Εφραίμ, ο οποίος σήμερα θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ρυθμιστεί το σάκχαρό του και να πραγματοποιηθούν νέες εξετάσεις για να εκτιμηθεί η κατάστασή του.
Εν τω μεταξύ, εξέπνευσε η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματός σύλληψής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση της εκτέλεσης του εντάλματος για λόγους υγείας.
Ωστόσο αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης Εφραίμ κρατάει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος υποστήριξε πως η προσωρινή κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι: «Το δικονομικό μας σύστημα καθιερώνει την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) του κατηγορούμενου για κακουργήματα ως εξαιρετικό μέτρο και επομένως πρέπει να διατάσσεται με μεγάλη προσοχή και φειδώ, πολύ περισσότερο σήμερα μετά την επελθούσα τροποποίηση του έτους 2010 που καθιερώνει την προφυλάκιση ως εντελώς εξαιρετικό μέτρο.
Ο κοινωνικός απόηχος των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων και βέβαια μας ενδιαφέρει όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας.
Συνεπώς θεωρώ ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας και από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας για τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αφού η κριτική αυτή με τον τρόπο και το ύφος που γίνεται αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης».
Εντωμεταξύ ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε, μέσω δηλώσεών του σε ΜΜΕ, την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή που ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Συγκεκριμένα είπε ότι «η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατήγορού στην υπόθεση κ. Πεταλωτή, συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».
Επίσης έκανε λόγο για « άδικη απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ, παραμονή Χριστουγέννων» που «δίχασε τον ελληνικό λαό και έπληξε την Ορθοδοξία».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχετικά με την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ έκανε την εξής δήλωση: «Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται.
Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη».
Τη δήλωση του κ. Καρατζαφέρη σχολίασε το ΚΚΕ: «Χθες για τον Γ. Καρατζαφέρη ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν εταιρεία δολοφόνων, τώρα είναι θύμα σκοπιμοτήτων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου