Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Συλλήψεις σε υπόθεση διακίνηση κοκαΐνης από τη Λ. Αμερική


Μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, που έφταναν με πλοία από τη Νότια Αμερική, καθώς και ξεπλύματος εκατομμυρίων ευρώ, αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, ενώ παράλληλη έρευνα διενήργησε το Τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, που ασχολείται με την υπόθεση εδώ και δύο χρόνια.

Ο αστυνομικοί, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στη Βούλα, συνέλαβαν τέσσερις νεαρούς υπηκόους Μαυροβουνίου, (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), οι οποίοι φέρονται ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, που ναύλωνε πλοία για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα τρία άτομα, επίσης από το Μαυροβούνιο, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ως αρχηγούς της οργάνωσης.

Οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σπούδαζαν σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών στην Αθήνα, δεν εργάζονταν και είχαν αναλάβει το ρόλο της νομιμοποίησης των κερδών της οργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό διακινούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω τραπεζών και off shore εταιρειών, τοποθετούσαν χρήματα σε τραπεζικές θυρίδες και είχαν αγοράσει πολυτελή ακίνητα στα νότια προάστια της Αθήνας.

Σε έρευνα που έγινε σε δύο πολυτελείς βίλες της οργάνωσης στη Βούλα, βρέθηκαν παραστατικά για κινήσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων που πιστοποιούν το «ξέπλυμα» χρήματος, καθώς και 65.000 ευρώ σε μετρητά. Επίσης βρέθηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα που προέρχονταν από τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή.

Επισημαίνεται ότι πριν από δύο χρόνια (το Δεκέμβριο του 2009), ύστερα από συνεργασία του ΣΔΟΕ με τις αρχές του Περού και της αμερικανικής DEA, κατασχέθηκε στη χώρας μας ποσότητα 20 κιλών κοκαΐνης που επιχείρησε να διακινήσει η συγκεκριμένη οργάνωση. Στις αρχές του 2009, οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν 215 κιλά κοκαΐνης, ενώ το ίδιο έτος οι αρχές της Ουρουγουάης, με τη συνεργασία της DEA, κατάσχεσαν περισσότερους από 2 τόνους κοκαΐνης, στα ανοιχτά του Ατλαντικού Ωκεανού, σε πλοίο που είχε ναυλώσει η οργάνωση.

Με διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών δόθηκαν στη δημοσιότητα, «για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου», τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των επτά ατόμων που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους εξής: Ντούρο Καπετάνοβιτς, Ντάμιαν Ντούντιτς, Σάσα Σάμαρντιτς, Σρντάνα Ντούντιτς (συλληφθέντες). Ντάρκο Σάριτς, Ρόντολιουμπ Ραντούλοβιτς και Γκόραν Σόκοβιτς (συγκατηγορούμενοι που αναζητούνται).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου