Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: "Πετύχαμε και τους τέσσερις στόχους"


«Καταφέραμε να πετύχαμε και τους τέσσερις στόχους που είχαμε θέσει εξαρχής» τόνισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τις δηλώσεις του αναφορικά με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφερε να αλλάξει κυβέρνηση και πρωθυπουργό στο μέσο της τετραετίας.

«Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Κυβέρνησης Παπαδήμου στο έργο της» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το ότι υπάρχει προοπτική και τρόπος να βγούμε από το σημερινό εφιάλτη. «Στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας» επεσήμανε.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε παράλληλα -για ακόμη μια φορά- την μεταβατική φύση της νέας κυβέρνησης αλλά και τον απώτερο στόχο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είναι άλλος από την διεξαγωγή εκλογών, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε και ως «βαλβίδα σωτηρίας για να εκφραστεί η κοινωνία» γιατί όπως πρόσθεσε «όταν δεν εκφράζεται η κοινωνία, τότε έρχεται πιο κοντά η κοινωνική έκρηξη».
Όσον αφορά τις θέσεις της ΝΔ πριν και μετά τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν» τονίζοντας μάλιστα πως «οι πολιτικές δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις» και πρόσθεσε πως «φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί δεν πέτυχε η πολιτική που ακολουθήθηκε».

Σχετικά με τις κυβερνητικές θέσεις που αναλαμβάνει πλέον η ΝΔ, δήλωσε ότι πρόκειται για δυο κρίσιμα υπουργεία –Άμυνας και Εξωτερικών- με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς, τα οποία «θα στείλουν τα μηνύματα που πρέπει να στείλει», ενώ τόνισε και πάλι ότι «δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή, δεν θέλησα συγκυβέρνηση».
Τέλος, κλείνοντας ο κ. Σαμαράς δήλωσε «η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα, είναι μια δύσκολη υπόθεση κι ένα βαρύ χρέος, είναι το μόνο χρέος που δεν θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις, μόνο να το τιμήσεις…»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου