Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Related Files And Photos Ευθεία βολή του Εγκεμέν Μπαγίς κατά της Ε.Ε. για το κυπριακό


Ευθύνες στην Ε.Ε. για το αδιέξοδο στο Κυπριακό καταλόγισε ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, γιατί όπως είπε, οι Βρυξέλλες έχουν ανταμείψει τους Ελληνοκύπριους που δεν ήθελαν καν τη λύση.

Σε μήνυμά του προς το ψευδοκράτος, με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξής του, ο κ. Μπαγίς υποστηρίζει ότι τα τελευταία εννέα χρόνια η τουρκική κυβέρνηση έχει καταφέρει σημαντικές νίκες προς όφελος των Τουρκοκυπρίων στο νησί και έχει εργαστεί για την ευημερία και ανάπτυξη του ψευδοκράτους.

«Έχουμε αποδείξει σε όλο τον κόσμο ποιοι πραγματικά επιθυμούν τη λύση», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Μπαγίς και ισχυρίζεται ότι αυτοί είναι η Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Καταδικάζοντας την ίδρυση του ψευδοκράτους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε πως η 15η Νοεμβρίου 1983 είναι μια επέτειος που παραπέμπει στην προσπάθεια ολοκλήρωσης και τελείωσης του εγκλήματος κατά της Κύπρου και μονιμοποίησης της διχοτόμησης του νησιού, κάνοντας παράλληλα λόγο για αποσχιστική ενέργεια την οποία οργανωμένα και στοχοπροσηλωμένα εφαρμόζει η Τουρκία, παρ' όλο που έχει καταδικαστεί με το ψήφισμα 541 του Συμβουλίου Ασφαλείας ομόφωνα.

«Αναμένουμε», πρόσθεσε, «από τη διεθνή κοινότητα πιο έντονη καταδίκη της αδιαλλαξίας της Τουρκίας και την άσκηση πιο αποτελεσματικών πιέσεων ούτως ώστε να φτάσουμε σε συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, στη βάση που περιγράφεται με σαφήνεια από το ψήφισμα 1251 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που έχει επαναλάβει πλείστες τόσες φορές στη διάρκεια των τριμερών συναντήσεων ο ΓΓ του ΟΗΕ». Η υλοποίηση των προνοιών του ψηφίσματος, εκτίμησε, «σίγουρα θα οδηγήσει σε μια συμφωνημένη λύση που θα οδηγήσει στην επανένωση του κράτους και του λαού. Εκείνο που χρειαζόμαστε δεν είναι διαιώνιση της διχοτόμησης, αλλά την επάνοδο σε μια ενωμένη ελεύθερη και δημοκρατική Κύπρο, διζωνική, δικοινοτική και ομοσπονδιακή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου