Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Όχι νέα μέτρα εάν εφαραρμοστούν τα εν ισχύ


Η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί μπορεί να εξασφαλίσει τη μην επιβολή πρόσθετων που να σχετίζονται με περικοπή εισοδημάτων, διαμήνυσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή.
Εγγύηση δε για την εφαρμογή των μέτρων αποτελεί όπως σημείωσε «Η κατάθεση αυτού του συναινετικού προϋπολογισμού και η υπερψήφισή του από τα 4/5 των βουλευτών». Αυτό το γεγονός όπως τόνισε, «σημαίνει κάτι για την εθνική μας ενότητα, η οποία πρέπει επειγόντως αναστηλωθεί προκειμένου να κάνουμε αποτελεσματική διαπραγμάτευση...Ελπίζω ο πολίτης να επωφεληθεί από το γεγονός ότι διαμορφώθηκε η αναγκαία συναίνεση».
Βέβαια έσπευσε να τονίσει τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες σε διεθνές οικονομικό επίπεδο, στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί ο προϋπολογισμός του 2012 ενώ επανέλαβε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα που είναι βασικός στόχος του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.
Αναφερόμενος δε στο θέμα του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, υποστήριξε ότι η ροή εξόφλησης των λογαριασμών είναι ίδια με αυτή των προηγούμενων λογαριασμών χωρίς το τέλος. Απέδωσε δε τα λάθη και τις αδικίες που παρατηρούνται, στο γεγονός ότι οι δήμοι δεν είχαν τακτοποιημένα και διαφανή αρχεία.
«Κανείς δεν θέλει να είναι φτωχός και άρρωστος, δεν υπάρχουν κακοί και ανάλγητοι, ούτε λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητοι, αλλά πρέπει να σώσουμε τη χώρα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, υπογράμμισε για την αναγκαιότητα του μέτρου» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «Το θέμα δεν είναι να κόβουμε το ρεύμα, το θέμα είναι να πείσουμε τον κόσμο για τα οφέλη από το συγκεκριμένα μηχανισμό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου