Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Αισθητήρας κίνησης αλα Κίνεκτ από την Asus

ASUS και PrimeSense ανακοίνωσαν την περασμένη Δευτέρα οτι θα εφαρμόσουν χειρισμό των PC χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα κίνησης με το όνομα WAVI Xtion. 

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το WAVI Xtion για το PC θα χρησιμοποιεί τον πηρύνα 3D sensing solution της PrimeSense που ήδη χρησιμοποιεί η Microsoft στο Kinect. Η διαφορά θα είναι οτι στα PC ο αισθητήρας θα χρησιμοποιείται κυρίως για πλοήγηση σε multimedia content, στο διαδίκτυο και όταν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με την τηλεόραση.

Επίσης η ASUS θα προσφέρει στο μέλλον και εργαλεία για developers ώστε να προγραμματίζουν δικές τους εφαρμογές. Αυτό σημαίνει οτι στο μέλλον η τεχνολογία αυτλη θα εφαρμοστεί στα PC games.

Ήδη το Kinect έχει τεράστια αποδοχή από τους gamers, ενώ μια Κορεάτικη εταιρεία σχεδιάζει την υποστήριξη του στο MMORPG Divine Souls. Υπάρχει η εκτίμηση οτι σύντομα θα δούμε ανεπίσημη υποστήριξη του Kinect και για άλλα διάσημα παιχνίδια, ακόμα και για το World of Warcraft. Δείτε έναν gamer να χειρίζεται τον χαρακτήρα του στο διάσημο WoW με τις κινήσεις των χεριών και του σώματος του, χρησιμοποιώντας το Kinect . 

Τέλος οι δύο εταιρείες ανακοινωσαν οτι θα υπάρχει WAVI Xtion store όπου διάφορες εταιρείες θα μπορούν να πωλούν τις εφαρμογές βασισμένες στον αισθητήρα κίνησης. Το σύστημα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε έξι μήνες περίπου, ενω η τιμή του θα ανακοινωθεί σύντομα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου