Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Γυμναστείτε με ασφάλεια, όπου και όποτε θέλετε, υπό την καθοδήγηση του προσωπικού σας γυμναστή

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει για συνδρομές σε γυμναστήρια, που πήγατε ελάχιστες φορές, για όργανα γυμναστικής, που αγοράσατε και τώρα «κοσμούν» χώρους του σπιτιού σας;

Οι λόγοι που δεν επέτρεψαν στις προσπάθειές σας να τελεσφορήσουν σίγουρα είναι πολλοί και διαφορετικοί. Τις περισσότερες φορές όμως, ξεκινάμε να αλλάξουμε τη φυσική μας κατάσταση χωρίς να έχουμε σωστό προγραμματισμό, έτσι ώστε να δούμε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Η λύση σε αυτό μπορεί να είναι η «προσωπική εκγύμναση» ή όπως είναι ευρέως γνωστό «personal training».Στην ουσία πρόκειται για ένα εντελώς εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής, όπου έχετε τον προσωπικό σας προπονητή να «ελέγχει» την κάθε σας κίνηση.
Και αν απορείτε… «Γιατί να το κάνω αυτό; Θα κατέβω στους Ολυμπιακούς;»
Το personal training είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα που μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις απαιτήσεις και απευθύνεται σε κάθε ηλικία.

«Λανθασμένα ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι απευθυνόμαστε μόνο σε αθλητές ή σε όσους έχουν μεγάλη οικονομική άνεση. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει», δήλωσε στον «Α.Τ» η personal trainer Ειρήνη Κολιδά.
Κι αν η εικόνα που έχετε γι αυτό του είδους την άσκηση είναι ότι μπορεί να συμβεί μόνο σε γυμναστήρια ή σε ειδικά εξοπλισμένους εσωτερικούς χώρους, πιθανότατα του σπιτιού σας, κάνετε λάθος.
Η δυνατότητα που προσφέρεται στους ενδιαφερόμενους είναι ότι μπορούν να δοκιμάσουν, πολλούς και διαφορετικούς τρόπους εκγύμνασης, να πειραματιστείτε σε διαφορετικούς αθλητικούς χώρους αποκομίζοντας όλο και περισσότερες εμπειρίες.
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του personal training είναι ότι μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση, αφού προσφέρει πληθώρα επιλογών. Για παράδειγμα μπορείτε κάποιες φορές να επισκέπτεστε αίθουσες γυμναστηρίων, προκειμένου να χρησιμοποιήσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, άλλες να πάτε για τρέξιμο ακολουθώντας την αγαπημένη σας διαδρομή και άλλες να «δυναμώσετε τους μυς» σας κάνοντας ασκήσεις στην παραλία.

Εκτός όμως από τη διασκέδαση, αυτό που καθιστά το personal training μοναδικό είναι ότι αποτελεί τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο εκγύμνασης. «Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον ασκούμενο, προσέχοντας κάθε του κίνηση ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί», τόνισε η κ. Κολιδά και πρόσθεσε ότι «για αυτό συνιστάται και για άτομα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα μυοσκελετικά ή για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας».
Από την άλλη τα αποτελέσματα γίνονται γρήγορα εμφανή, καθώς το πρόγραμμα το οποίο ακολουθείται έχει προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και το σωματότυπό σας.
Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα είστε «πιστοί» στο πρόγραμμά σας και θα γυμνάζεστε «τουλάχιστον τρεις φορές τη βδομάδα από μιάμιση ώρα» επεσήμανε η ειδικός.



Το κόστος του personal training...
Oι χρεώσεις εξαρτώνται από τον γυμναστή που θα επιλέξετε, καθώς και από τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα παίζει ρόλο το πού θα γίνεται το μάθημα (γυμναστήριο, σπίτι) και η διάρκειά του αλλά και αν διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό ή αν θα χρειαστεί να τον αγοράσετε. Πάντως το κόστος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απαγορευτικό. Μπορείτε να βρείτε το σωστό για εσάς πρόγραμμα σε τιμή που να μπορείτε να αντεπεξέλθετε.



Πως να επιλέξετε τον καταλληλότερο personal trainer...
Σίγουρα θα αναρωτιέστε με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο προσωπικό γυμναστή. Η κ. Κολιδά επεσήμανε ότι «οι συστάσεις που θα πάρετε για έναν γυμναστή πρέπει να είναι αυτές που θα παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο στην τελική επιλογή σας» και πρόσθεσε «τα πτυχία που έχει κάποιος, είναι σίγουρα σημαντικά αλλά δεν εξασφαλίζουν τίποτα».
Επιπλέον, να θυμάστε ότι το γεγονός ότι κάποιος είναι αθλητής δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι και γυμναστής. Τέλος, φροντίστε να βρείτε τον προπονητή που θα σας «ταιριάζει» ως προσωπικότητα και θα νιώθετε άνετα μαζί του.


Που θα τον βρείτε...
Μπορείτε να απευθυνθείτε στο γυμναστήριό σας προκειμένου να σας συστήσει κάποιον personal trainer, τον οποίο στη συνέχεια θα πρέπει εσείς οι ίδιοι να αξιολογήσετε. Μάλιστα ορισμένα γυμναστήρια σας δίνουν τη δυνατότητα να έχετε αποκλειστικό προπονητή, μόνο όμως στον χώρο της επιχείρησης. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και σχολές που εκπαιδεύουν προσωπικούς γυμναστές και θα σας παρέχουν την απαραίτητη πληροφόρηση. Ορισμένοι διαδικτυακοί τόποι που μπορεί να σας βοηθήσουν: www.effectacademy.com, www.grafts.gr, www.personaltrainers.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου