Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μικρές ιστορίες... των καλύτερών μας φίλων...


Σ’ αγαπώ…. Μ’ αγαπάς???

Σαν το σκύλο με τη γάτα… Πολλοί είναι αυτοί που τους θεωρούν τους χειρότερους εχθρούς, όμως μάλλον όλη αυτή η θεωρία περί αιώνιου μίσους είναι απλά ένας μύθος!!! Ένας σκύλος και μια γάτα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι… και για όσους δεν το πιστεύετε… θαυμάστε τη φωτό και μάλλον θα πειστείτε πως έχουμε να κάνουμε για έναν έρωτα… μεγάλο!






Ο Όμηρος είναι ένα καλόψυχο, αλλά παράλληλα πολύ φοβισμένο σκυλάκι. Πριν από περίπου ένα χρόνο και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση ομηρίας, δεμένο και βασανισμένο σε μια οικοδομή της Φλώρινας, ένας ενεργός φιλόζωος ανέλαβε να τον ελευθερώσει και να του δώσει τη ζωή που του αξίζει. “Πριν από λίγο καιρό το ήδη ταλαιπωρημένο τετράποδο έπεσε θύμα της αλαζονείας ενός οδηγού ΚΤΕΛ (από Φλώρινα προς Αθήνα), ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε τη μεταφορά σκύλου στο δικό του πούλμαν” καταγγέλλει στον «Α.Τ.» ο ιδιοκτήτης του Όμηρου, και προσθέτει «παρά τις υποδείξεις του υπεύθυνου βάρδιας, ο οποίος είχε δώσει την σχετική άδεια για να ταξιδέψει το τετράποδο, ο οδηγός δεν το δέχτηκε και σκαρφίστηκε πολλές δικαιολογίες, όπως το ότι τα σκυλιά μεταφέρουνε ψύλλους και τόνιζε ότι «εγώ είμαι ο καπετάνιος, εγώ αποφασίζω». Ο «Α.Τ.» μίλησε με τον διευθυντή του Κεντρικού Σταθμού Αθηνών, Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος κ. Χαρίλαο Φούκα, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι η μεταφορά σκύλων με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ επιτρέπεται. Όπως εξήγησε ο κ. Φούκας αν το σκυλί βρίσκεται μέσα σε ειδικό κλουβί μεταφοράς, το οποίο τοποθετείται στον χώρο φύλαξης των αποσκευών, και αν ο ιδιοκτήτης φέρει μαζί του πιστοποιητικό, στο οποίο βεβαιώνεται ότι το τετράποδο έχει εμβολιαστεί, τότε δεν μπορεί να απαγορευτεί η μεταφορά του. Αυτές τις προϋποθέσεις τόσο ο Όμηρος όσο και ο ιδιοκτήτης του τις κάλυπταν πλήρως, ωστόσο στο τέλος αναγκάστηκαν να αποχωριστούν.


Δυστυχώς στις μέρες μας πολλά σκυλιά βρίσκονται κακοποιημένα, να περιπλανιούνται στους δρόμους χωρίς νερό και τροφή. Ωστόσο, κάποιες φορές ορισμένα από αυτά τα πλασματάκια στέκονται τελικά λίγο πιο τυχερά. Όπως το σκυλί αυτής της ιστορίας. Το περασμένο καλοκαίρι ένα ζευγάρι Ιταλών, που έκαναν διακοπές στη Λίνδο της Ρόδου, βρήκαν στην παραλία κάτω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν ένα μικρό κουταβάκι, μισοπνιγμένο. Αμέσως το μάζεψαν και του έδωσαν τροφή και νερό. Όμως για το νεαρό ζευγάρι ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσουν το κουτάβι στο ξενοδοχείο. Έτσι πήραν την απόφαση να το χαρίσουν σε μια οικογένεια του νησιού, η οποία αγαπούσε πολύ τα ζώα. Η μικρή Bianca, όπως την ονόμασαν, βρήκε ένα καινούργιο σπίτι, και μια οικογένεια που την αγαπάει και τη φροντίζει, ενώ σήμερα έχει και εκείνη τα δικά της κουταβάκια, τα οποία δεν αποχωρίζεται δευτερόλεπτο. Η Bianca αποτελεί απόδειξη ότι καμιά φορά μέσα στην ατυχία έρχεται και η τύχη, και πως την κακία και την ασπλαχνία των ανθρώπων μόνο η αγάπη και η ανθρωπιά μπορούν να τις νικήσουν.


Carla η όμορφη! Η υιοθεσία της μικρής Carla επείγει, γιατί τα υπόλοιπα σκυλιά του καταφυγίου όπου και βρίσκεται τώρα, της επιτίθενται. Είναι ημίαιμη, πολύ όμορφη, μόλις ενάμισι έτους και αναζητά μια οικογένεια που θα της δώσει την αγάπη και τη ζεστασιά που της αξίζει. Είναι στειρωμένη και υγιέστατη, ενώ τα πάει πολύ καλά τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τα υπόλοιπα σκυλάκια. Δώστε της μια ευκαιρία. Αν νομίζεις ότι μπορεί να βοηθήσεις τη μικρή Carla επικοινώνησε στα τηλέφωνα: 697-4428536 και 693-4168973.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου